Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tájékozódási futás: diákolimpiai- és egyetemi-főiskolai bajnokkal büszkélkedhet Gödöllő

2024-05-23 14:19:45

Május második hétvégéjén, Soltvadkerten rendezték meg az idei Tájékozódási Futó Országos Diákolimpiát. A kétnapos, egyéni, országos rangsoroló versenyre összesen 526 diák jutott tovább a megyei döntőkből. Első nap rövidtávú és váltó, míg a második nap rövidített távú futamban küzdhettek meg egymással az indulók.

A szombati futamok helyszíne a Vadkerti-tó partja volt. A délutáni diák váltón a megyéket képviselő háromfős, három különböző korosztályú versenyzőből álló csapatok versenyeztek erdei környezetben.
Vasárnap a rövidített távú erdei futam homokbuckás, borókás alföldi terepen zajlott Soltvadkert-Selymes környékén. A nagyon gyors pályákon nem születtek szoros eredmények, a győztesek magabiztos különbséggel szerezték meg a bajnoki címet.

A Gödöllői Kirchhofer József Sportegyesület tagjai népes mezőnnyel vettek részt a bajnokságon és szép eredményeket értek el. Várszegi Gréta (Gödöllői Damjanich János Általános Iskola) rövid és hosszútávon egyaránt elnyerte a „Magyarország Tájékozódási Futó Diákolimpia® Bajnoka” címet az Női II kategóriában. A vasárnapi erdei futamon Bessenyei Kirill (Gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium) ezüstérmes (képen balra), Várszegi Zsombor (Török Ignác Gimnázium, Gödöllő) bronzérmes lett az Férfi III korcsoportban (képen balról a harmadik).

Április második felében, a Komárom-Esztergom vármegyei diákolimpia megyei fordulójával párhuzamosan rendezték meg a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB). Dunaalmáson az egyéni, Tatán pedig a 2x2 fős váltó versenyszámokat bonyolították le, ahol az indulók az oktatási intézményüket képviselték.

A gödöllői tájfutók közül a női kategóriában Kiss Kamilla (Eötvös Loránd Tudományegyetem) egyéniben és váltóban is bajnoki címet nyert (képen jobbra).


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online