Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Akik 70 éve végeztek a gödöllői Imre utcai leányiskolában…

2024-05-20 18:25:20

Néhány napja az alábbi üzenetet kaptuk egy idős hölgytől:
Most lesz 70 éve, hogy az általános iskolát az Erkelben befejeztem. Az 50 éves találkozón a Gödöllői Hírek munkatársa is részt vett, készített képeket, amik egy rövid cikkben meg is jelentek. Sajnos, a 70 éves találkozót már nem tudom megszervezni, szociális otthonban vagyok, korlátolt a mozgásom. Tudnának-e segíteni? Ha csak a régi képek megjelentetésével, megemlékezéssel, az is nagyszerű lenne.

A kérésnek – a helyszínen készített kép közreadásával – készséggel teszünk eleget. Idézzük fel, hogy 20 éve, napra pontosan 2004. augusztus 28-án milyen esemény helyszíne volt a gödöllői Erkel iskola ebédlője:
Ötven év elteltével ismét találkoztak az 1953/54-es tanévben az Imre utcai leányiskolában végzett tanulók. A napjainkra nagymamakorúvá lett hölgyek augusztus 28-án gyűltek egybe az Erkel iskola ebédlőjében. A jó hangulatú, múltidéző eseményen huszonnyolcan jelentek meg a fél évszázaddal ezelőtti A és B osztály tanulói közül. Az osztálytalálkozó résztvevői megemlékeztek az időközben elhunyt tanáraikról, és arról is döntöttek, hogy a rendezvényről különböző okok miatt távolmaradókat aláírásukkal ellátott közös fényképükkel köszöntik majd. A helyszínen készült képet ellátta kézjegyével Winkler Nándor is, aki a hajdani tanári karból egyedüliként volt jelen, és láthatóan nagy lelkesedéssel érdeklődött egykori tanítványai sorsáról.


Mit lehet mindehhez hozzátenni? Talán azt, hogy Winkler Nándor (1917-2005), sokak Nándi bácsija 2003-ban, 86 évesen átvehette a Gödöllő Város Díszpolgára kitüntetést. A népszerű zenepedagógus számos kórust hívott életre és működtetett, amelyek közül a legtöbben talán a Petőfi iskolában megalakult és számos zenei sikert elért Rigókra emlékeznek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online