Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogyan működik az online pénztárgép?

2024-05-20 17:48:39

Ha vállalkozást indítanál, bizonyára tudod, hogy a sok egyéb mellett online pénztárgépre is szükséged lesz. Ebben a cikkünkben ismertetjük a készülékek fő funkcióit és segítséget nyújtunk a választásban.

Egy vállalkozás beindításánál rengeteg dologra oda kell figyelni és sok, váratlan kiadás is felmerülhet. Online pénztárgépet – például – érdemes vásárolni, de van lehetőség bérlésre is, sokan ez utóbbival élnek. A CMO weboldalán erre is kitérnek bővebben.

Amit az online pénztárgépről tudni érdemes
2010-et követően a NAV kötelezővé tette, hogy minden fizikai üzlettel rendelkező vállalkozásnak online pénztárgépet kell használnia. A hatóságok ezzel vissza akarták szorítani a számla nélküli eladások mértékét, valamint támogatni célozták az ellenőrzési és kiválasztási folyamatokat. De nemcsak a NAV-nak könnyíti meg a dolgát egy online pénztárgép, hanem a vállalkozásnak is, hiszen használatával automatikussá válik a forgalomról való beszámolás.

Az online pénztárgép legfontosabb funkciói
A fentiek alapján tehát egyértelmű, hogy online pénztárgépre mindenkinek szüksége van. De mik is azok a funkciók, amelyekkel egy jól kiválasztott eszköz bír?

- Az online pénztárgépeknél alapvető funkció, hogy rögzíteni képes a vállalkozás termékeit és szolgáltatásait, valamint kategóriákba is sorolhatóak, beállítható rajta az árazás, nem mellesleg pedig nyomon követhetjük a készletváltozásokat.
- Másik fontos funkció a tranzakciók lebonyolítása, legyen szó készpénzes, bankkártyás vagy más fizetési módról. Bár előnyös, ha a pénztárgép folyamatosan csatlakoztatva van az internethez, egy-egy megszakadás, kimaradás esetén sem vesznek el az információk, a rendszer későbbi csatlakozás esetén frissülni fog magától.
- Az online pénztárgép fizikai nyugtát is képes nyomtatni, emellett elektronikus számlát is eljuttathat az ügyfélnek, beállítástól függően.
- A NAV-hoz történő bevallást pedig olyan módon könnyítik meg, hogy automatikusan generálják a szükséges adózási jelentéseket.
- Fejlettebb funkciók közé tartozik CRM vagyis ügyfélkapcsolat-kezelés, mely segít vásárlási előzmények tárolásában és a hűségprogramok kezelésében.
- Egyes online pénztárgépeknél elérhető az értékesítésekről való adatgyűjtés és elemzések készítése, melyek így betekintést nyújtanak a legkelendőbb termékekbe, a forgalmi trendekbe és az ügyfelek viselkedésébe.


Hogy válasszuk ki a megfelelő típust?
Vállalkozásunk méretétől, tranzakcióitól és az igényelt szolgáltatásoktól függően többféle típust is jónak találhatunk. A típusok között pedig lehet eltérés méretben, funkcióban is, illetve ha bérelni tervezünk, akkor havidíjban is. Gondoljuk át a válaszainkat a következő kérdésekre:

- Mekkora összeget szánunk havonta a pénztárgép bérlésére?
- Szükségünk van-e vezeték nélküli kivitelre (például: jellemző-e ránk, hogy külső helyszínre települünk a vállalkozással)?
- Az előzőhöz kapcsolódóan: mekkora helyet foglalhat el a készülékünk?
- Mekkora hűségidőt tudunk vállalni?
- Használni tervezzük-e vele az ePénztárgép alkalmazást?
- Szükség van-e komplett kereskedelmi rendszerre vagy “elegendőek” csak az alapfunkciók?

Kérjünk segítséget a forgalmazótól, hogy biztosra mehessünk a választásunk során. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online