Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Választás 2024: mi zajlik a máriabesnyői körzet színfalai mögött?

2024-05-17 19:00:31

Május 6-án nyilvánvalóvá vált, hogy Gödöllőn három polgármester-jelöltre és 50 körzeti kandidálóra lehet voksolni Gödöllőn. A tíz egyéni körzetből nyolc olyan van, ahol öten-öten aspirálnak a választók voksaira, egyben (VI.) négyen, egyben (I.) pedig hatan szállnak harcba az adott városrész mandátumáért.

Az utóbbi esetben a máriabesnyői körzetről van szó, ahol a szervezetek által delegált jelölteken kívül két független aspiráló is van. Egyikük Klement Péter, aki 2019-ben a Fidesz-KDNP színeiben indult és nyert a körzetben. Az elmúlt négy és fél évben azonban komoly fordulat állt be az időközben GDL Pelikán Szövetségben a városért Egyesületet életre hívott jelölttársak és Klement Péter kapcsolatában, aminek az lett a vége, hogy kimaradt az immár civil csapatból. A körzet jelenlegi képviselője azonban úgy gondolta, eleget tesz az őt támogató máriabesnyőiek kérésének, és függetlenként jelöli magát, hogy legyen esélye megőrizni képviselői mandátumát.

Tettét a Fidesz Gödöllői Szervezete nem nézte jó szemmel: április 20-án közleményt adtak ki arról, hogy minden támogatást végérvényesen megvonnak Klement Pétertől, mondván: indulásával bizonyította, hogy valójában nem Máriabesnyőt képviseli, hanem Gémesi Györgyöt

A jegyzőkönyv tanúsága szerint a választásra történő felkészülési időszakban a KDNP helyi szervezte – Klement Pétert leszámítva – egyöntetűen arról döntött, hogy a csoport a GDL Pelikán Szövetségben a városért Egyesület jelöltjei mögé áll, ezért kíváncsiak voltunk a kisebbik kormánypárt városi közösségének véleményére. Varga Árpádtól, a KDNP Gödöllői Szervezetének elnökétől megtudtuk, hogy az érintett bevonásával a helyi csoport vezetése is megtárgyalta a kialakult helyzetet. Klement Péter döntését tudomásul vették, és az ügyet hivatalból a párt vármegyei vezetése elé tárták, akik mérlegelhetik, hogy milyen következményekkel járhat a Fidesz helyi szervezete által elítélt eset.

A máriabesnyői körzet másik független jelöltje Illésy Márton, aki – akárcsak a bátyjával egy osztályba járt lokálpatrióta klubos alpolgármester, Bárdy Péter – a Premontrei Gimnáziumban végezte el középiskolai tanulmányait. Indulása abból a szempontból is kérdéseket felvető helyzetet teremt, hogy a Gémesi György polgármesterségét támogató Momentum ebben a körzetben nem lesz jelölttel jelen. Tegyük hozzá rögtön: a másik körzet a VI-os (Belváros-Palotakert), ahol Gémesi György körzeti kandidálóként indul.

Ezek után joggal merülhet fel a kérdés: mi zajlik a máriabesnyői körzet színfalai mögött?


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online