Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Volt Jobbikos képviselő foglalja el Pelyhe József helyét a gödöllői testületben

2024-05-06 18:51:31

Pelyhe József március 26-án bekövetkezett váratlan halála miatt – miután időközi választás kiírása nem jöhetett szóba – az elhunyt személyt 2019-ben jelölő szervezet, nevezetesen a Gödöllői Lokálpatrióta Klub (GLK) élhetett a mandátum betöltésének jogi lehetőségével.

A civil szervezet választása Kristóf Etelkára esett, aki öt évvel ezelőtt hetedikként volt rajta a GLK kompenzációs listáján. A várospolitikus május 6-án vette át a számára az októberig tartó választási ciklus végéig önkormányzati képviselői mandátumot igazoló megbízólevelet dr. Szőke Páltól, a Helyi Választási Bizottság elnökétől.
Az ex-jobbikos várospolitikus legutóbb 2019. szeptember 19-én vett részt képviselőtestületi ülésen, legközelebb pedig várhatóan idén május 15-én dönthet a települést érintő kérdésekben.

Kristóf Etelka nem először kerül be a gödöllői képviselőtestületbe. 2010 és 2014 között, majd 2014 és 2019 között a Jobbik színeiben jutott kompenzációs listás mandátumhoz. Tizennégy évvel ezelőtt a 8-as számú választókerületben (Kertváros – Palotakert) 84 szavazatot kapott (6,35%), egy évtizede pedig ugyancsak 84 voksig (7,95%) jutott a szóban forgó körzetben.
„Pártállását” tekintve fordulatot jelentett a 2019-es esztendő, amikor Kristóf Etelka a Gödöllői Lokálpatrióta Klub színeiben tűnt fel a királytelepi-csanaki (2-es) körzetben. A szavazatok számát tekintve (604 voks, 34,95%) előrelépett, ám így sem jutott egyéni képviselői mandátumhoz, mert a Fidesz-KDNP jelölje, Kocsi Tamás megelőzte (715 szavazat, 41,38%). A két várospolitikus június 9-én ismét összecsap a 2-es körzetben.

Jobbikos képviselőként Kristóf Etelka nem mindig és mindenben értett egyet a lokálpatrióta klubosokkal, mi több, volt eset, amikor Gémesi Györggyel is „összerúgta a port”. Példaként szolgál erre a 2012. május 10-i képviselőtestületi ülésen történt szócsata, amikor a Leo Tschoell emléktáblájának elkészítéséről szóló határozati javaslat elfogadása előtti vita során Kristóf Etelka kettős mércével „vádolta meg” az előterjesztést, miután Gémesi György és a hozzá hű lokálpatrióta klubos képviselők nem támogatták a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) gödöllői szervezete azon kérelmét, miszerint: a városvezetés adjon hozzájárulást a 2011 áprilisában az Erzsébet-parkban kihantolt ismeretlen német katona emlékét megőrző hely saját költségen történő kialakításához.

Bő három évvel később, 2015 októberében, a kommunális adó bevezetésével kapcsolatos, az igen gomb megnyomására kizárólag a lokálpatrióta klubos képviselőket késztető szavazás után Kristóf Etelka így fogalmazott:
- A kommunális adó bevezetését nem támogattam. Véleményem szerint a lakosság teherviselő képessége elérte a maximumot, ezért nem szerencsés többletterhet bevezetni.

Erre mondják, dobjunk fátylat a múltra, avagy: változnak az idők…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online