Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hat év után újraindult a gyermeksebészet a gödöllői egészségügyi központban

2024-05-03 18:45:15

A gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központban március óta ismét működik a gyermeksebészeti szakrendelés. Az ellátás – aminek rendelési ideje kedd 15 órától 19 óráig – igénybevételéhez beutaló nem, de előjegyzés szükséges. Előjegyzés kérhető személyesen, vagy telefonon, a betegregisztráción, a (06-70) 502-1899-es vagy a (06-70) 502-2283-as telefonszámokon hétfőtől péntekig 9 és 15 óra között, illetve email-ben az ide kattintva elérhető címen.

Dr. Dunai György, a gödöllői egészségügyi intézmény igazgatója a gyermeksebészeti szakrendeléssel kapcsolatosan elmondta, hogy az intézetben ez az ellátási forma 2018 áprilisában szűnt meg.
- Már korábban szerettük volna újraindítani a rendelést, azonban a koronavírus járvány közbeszólt, de most 6 év után ez sikerült. Gyermekorvosként és vezetőként is nagy örömömre szolgál, hogy egy fiatal, szakmailag nagyon jól felkészült és tapasztalt, igazán gyermekbarát kollégával bővült a csapatunk, amit a szülői visszajelzések is megerősítenek. Biztonságot jelent, hogy az altatást igénylő műtéti beavatkozások a nagy szakmai múltú és jó hírű Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórházában kerülnek elvégzésre.
Örülök annak, hogy az első negyedévben a gyermekellátás területén jelentősebb előrelépéseket tudtunk elérni: elindult a gyermeksebészeti rendelés, emelkedett a gyermek allergológia rendelési ideje, speciális, szoptatási és regulációs zavar gyermekgyógyászati szakrendelést indítottunk, diplomás szülésznő által vezetett várandósgondozást vezettünk be. Bízunk abban, hogy más területeken is tudjuk az ellátásokat továbbfejleszteni, a lakosság nagyobb megelégedése érdekében – fogalmazott dr. Dunai György.

A gyermeksebészeti szakrendelést Gödöllőn dr. Kováts Dávid gyermeksebész adjunktus látja el. A 39 éves szakember tanulmányait 2010-ben summa cum laude minősítéssel zárta le Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi karán. Ezt követően rövid ideig a Pécsi Gyermekgyógyászati Klinikán, majd a Szent Imre Kórházban dolgozott, majd felvételt nyert a méltán jó hírnevű MRE Bethesda Gyermekkórház gyermeksebészeti képzési rendszerébe. Hat évvel ezelőtt kiváló minősítéssel gyermeksebészeti licence vizsgált tett.


- 2012-től folyamatosan gyermeksebészéként dolgozom, fő érdeklődési területem – az általános gyermeksebészeti kórképek mellett – a gyermekurológia és gyermek baleseti sebészet. Kiemelt figyelemmel kísérem a nemzetközi trendeket, fejlesztem minimál invazív műtéti technikámat (laparoszkópia, uro-endoszkópia – „kulcslyuksebészet”), Budapest és környéke legmagasabb progresszivitási szintű gyermeksebészeti és gyermekbaleseti sebészeti rendszerében ügyeletvezetői tevékenységet látok el a rendkívül gyermekbarát, családcentrikus kórházi hátteremmel.
Sokat köszönhetek néhai és jelenlegi feletteseimnek, kórházamnak és leginkább családomnak. Férj és négy fiúgyermek édesapjaként tapasztalom, hogy milyen fontos a gyermekbarát hozzáállás a gyermekellátásban. Minden szabadidőmet családommal töltöm, szeretünk kirándulni, kulturális és kulináris programokon részt venni, kertészkedni, csillagászni és akvarizálni. Kizárólag állami ellátásban dolgozom, sebészeti kérdéskörben bátran keressenek – zárta bemutatkozó gondolatait dr. Kováts Dávid.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online