Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogyan védhetjük meg kertünket és otthonunkat a kárt okozó kisállatoktól?

2024-04-17 10:04:44

A kistestű állatok között több olyan is akad, amely nem szívesen látott vendég az otthonunk környékén: az egér, a patkány, a nyest vagy a vakond is olyan károkat képes okozni, amely komoly fejtöréshez vezethet, hiszen ki kell találnunk azt, hogy hogyan szabaduljunk meg tőlük.

A védekezés lehetőségei
Ráadásul, tovább bonyolítja a helyzetet, hogy attól még, hogy egy állat képes nekünk problémákat okozni, még előfordulhat, hogy mi csinálunk bajt akkor, ha elpusztítjuk. Jó példa erre a vakond, amely védett állatfaj, és egyébként nemcsak rosszat csinál, hanem bizonyos szempontból hasznos is lehet a kertben, még akkor is, ha a szép pázsiton sorakozó vakondtúrások nem ezt a benyomást keltik bennünk.

A Metroman.hu kisállat riasztók széles kínálatát nyújtja az érdeklődők számára, amelyekkel humánus módon, anélkül, hogy az állatokban bármilyen egészségügyi problémát okoznánk, távol tarthatjuk a nem kívánt látogatókat.

Hogyan választhatjuk ki az ideális modellt?
Annak érdekében, hogy a tökéletes riasztót tudjuk beszerezni, amely valóban hatékonyan segít bennünket a kártevők távol tartásában, először is meg kell határoznunk, hogy milyen állatokkal szemben szeretnénk bevetni. Ez a kártevők életmódjához alkalmazkodva többnyire más és más készüléket fog igényelni.

A vakondriasztók jellemzői
A vakond elriasztásához – például – többnyire elemes vagy napelemes készülékeket választhatunk, amelyeket le tudunk szúrni a talajba. Mivel a vakond a föld alatt él, ezért hatékonyan képesek ezek az eszközök az általuk kiadott, az emberi fül számára hallhatatlan hanghatásokkal kellemetlen körülményeket teremteni a közelben tartózkodáshoz, emiatt rövid idő alatt új, komfortosabb területek felkutatására tudjuk bírni őket.

Gyakori panasz egyébként, hogy a kihelyezést követően átmenetileg erősödik a vakond szemmel is látható tevékenysége, de pár nap elteltével végleg új lakásba költözik majd egy eredményes vakondriasztónak köszönhetően.


Az egerek és patkányok ellen
Habár, legerőteljesebben a nyár vége felé, illetve az ősz kezdetekor tapasztaljuk, hogy hozzánk közelebb igyekeznek új lakhelyet létesíteni maguknak ezek a rágcsálók, gyakorlatilag bármelyik évszakban előfordulhat, hogy körülnéznek, van-e a kedvükre való falat a készleteink között. Éppen emiatt a riasztók telepítésekor a pincék, tárolók vagy akár a konyhai kamra lesznek azok a helyszínek, ahol el akarjuk helyezni a készülékeket.

Jó ötlet elektromos hálózatról működtethető ultrahangos riasztókat választani, hiszen ezek folyamatosan rendelkezésre tudnak állni, és megállás nélkül azon dolgoznak, hogy teljes legyen a védelmünk a rágcsálókkal szemben.

Dönthetünk multifunkcionális modellek mellett is, ezek akár nagyobb testű állatokkal szemben is megoldást jelentenek. Azt azonban ne feledjük, hogy a saját házi kedvenceinkre is hatást gyakorolhatnak ezek az eszközök, ezért mindig nagyon figyelmesen olvassuk el a termékhez kapcsolódó ajánlásokat. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online