Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ezekkel a hajbeültetési technikákkal lehet újból dús a frizura

2024-04-15 12:38:08

Önbizalmunkat, magabiztosságunkat nagyban befolyásolja, hogy jól érezzük-e magunkat a bőrünkben. Az idő múlásával sok férfi szembesül a kopaszodással, és bár vannak, akik büszkén viselik rövidre nyírt frizurájukat, akadnak olyanok is, akik nem tudnak ezzel a jelenséggel megbarátkozni.

Ma azonban már nem kell elbúcsúzni a dús hajkoronától, hiszen egy hajbeültetési eljárással visszafordítható a folyamat.

Hová fordulhatunk kopaszodás esetén?
Sok fiatal férfi próbálja minél jobban óvni, megőrizni a haját, azonban a hajhullás sajnos egyes esetekben egy nehezen megelőzhető folyamat. Amikor már egy nagyobb területen elvesztettük a hajszálakat, az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy ellátogatunk egy hajklinikára.

A TuborHair Medical munkatársainak több mint 15 éves tapasztalata van a hajbeültetés területén, így zavaró kopaszodás esetén érdemes lehet részt venni náluk egy konzultáción, ahol meghatározzák a haj visszanyeréséhez szükséges lépéseket.

Mi történik hajbeültetéskor?
Sokan nem tudják, de a kopaszodásért a DHT nevezetű hormon felelős, ami a tesztoszteron egyik változata. Mivel a férfiak legmeghatározóbb hormonjáról beszélünk, ezért a kor előrehaladtával az arra érzékenyeknél el fog indulni a kopaszodás.

Hajbeültetés során a páciens saját haja kerül kinyerésre, majd beültetésre, így tulajdonképpen haj-átrendezésről beszélünk. A beavatkozást az teszi lehetővé, hogy a fej oldalsó és hátsó részén elhelyezkedő hajhagymákat nem fenyegeti a hajvesztés lehetősége, így a tarkón található haj átültethető a kényes területekre.

Mivel ezek az átültetett hagymák már immunisak lesznek a DHT hatásaira, így az újbóli kopaszodástól sem kell félnie a pácienseknek. Ennek köszönhetően egy olyan technikáról beszélünk, ami végleges megoldást nyújthat a problémára.


Milyen különbségek vannak a hajbeültetési technikák között?
A hajbeültetés nemzetközileg elismert módszere, ha a tarkón található hajtüszőket, másnéven graftokat ültetik át a kopaszodó területre. Ez a Follicular Unit Extraction, rövidítve FUE eljárás, ami teljesen tartós eredményt biztosít. Hátránya, hogy viszonylag nagy méretű tűket használnak a beavatkozás során, így nehezebben gyógyuló sebek keletkeznek a fejbőrön.

A legújabb technikák így arra törekednek, hogy minél kisebb legyen a sérülés a fejbőrön, így felgyorsítva a gyógyulási folyamatot is. Ilyen, például, a prémium FUE hajbeültetés, amely a kisebb tűknek köszönhetően természetesebb hatást is eredményez. Előnyös lehet ez a változat akkor is, ha új hajvonal kialakítása is a cél.

Harmadik változatként a gépi hajkivételt említenénk meg, amely egy félig már automatizált eljárás, amit egy speciális eszközzel végeznek el, így lerövidítve a beavatkozást.

A hajbeültetés végleges megoldást nyújthat azoknak a férfiaknak, akik nem szeretnének megbékélni kopaszságukkal. Egy hajklinikán történő konzultáción szakértői iránymutatást kaphatunk, a beavatkozást követően pedig garantált, hogy visszanyerjük egykori önbizalmunkat. Kép forrása: turbohair.hu (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online