Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kiemelt vidéki sportszervezet lett a MATE-Gödöllői EAC

2024-04-03 10:52:24

Március 21-én a Kormány módosította az egyes kiemelt vidéki sportszervezetek 2021-2026. évre vonatkozó sportfejlesztési feladataival összefüggő kormányzati intézkedésekről szóló korábbi határozatát. Tette ezt az élsport eredményességének fenntartása és további erősítése, a szabadidős sportolók sportolási feltételrendszerének elősegítése, valamint integrációs, prevenciós és közösségi kohéziós szempontok érvényesülése érdekében.

A határozatban az is szerepel, hogy a sportszervezetek – az általuk működtetett szakosztályok száma és a taglétszám alapján – három kategória szerint juthatnak eltérő mértékű anyagi támogatáshoz. Az első kategóriába hét sportszervezet tartozik, akik 300 millió forint és 500 millió forint közötti állami dotációt élvezhetnek. A második kategóriába soroltak 220 millió forint és 300 millió forint közötti összegre számíthatnak, míg a harmadik kategóriások támogatása 28 millió forint és 220 millió forint közötti tétel lehet.

A harmadik kategóriában Pest vármegyéből három sportegyesületet találunk, akik közül az egyik a hét versenysport- és egy szabadidősport-szakosztályt működtető MATE-Gödöllői EAC.
Az örömteli hírről a közel 75 éves múltra visszatekintő egyetemi klub honlapja is beszámolt, kiemelve, hogy a folyamatosan bővülő egyesület fontos szerepet tölt be az utánpótlás-nevelésben és a helyi sportélet gazdagításában.

A döntéssel kapcsolatosan dr. Kriszt Balázs, a MATE-GEAC ügyvezető elnöke érdeklődésünkre úgy fogalmazott, hogy ennek a titulusnak a megszerzése büszkeség, öröm, de egyben felelősség is. A sportvezető köszönetét fejezte ki a döntéshozóknak, illetve mindazoknak, akik bármilyen módon segítették és segítik az egyesület sikerességét, fejlődését.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online