Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás: győzelemmel adózott a gödöllői csapat a klubelnök emlékének

2024-03-30 17:48:19

Miután az előző fordulóba a Vecsés elleni 1-0 arányú győzelemmel megszilárdította 2. helyét a bajnoki tabellán, egy középcsapat, a Budakalász jelentette a következő akadályt Sipeki István társulata számára hazai környezetben.

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött, mivel március 26-án váratlanul elhunyt a Gödöllői SK elnöke, Pelyhe József.

A jobb karjukon gyászszalaggal pályára lépett hazai együttes tagjai az első negyedórában gyakorlatilag egykapuztak, ám a körülményes támadásbefejezések, valamint budakalásziak kapusa, a 2021 őszén gödöllői színekben védett Sásdi Dominik bravúrjai miatt gólt nem sikerül szerezni. A gödöllőiek fölénye az első játékrészből hátralévő időben, valamint a második félidő első felében kevésbé volt markáns az idő előrehaladtával egyre feszültebb légkörben lezajlott összecsapáson.

Ha már a feszültségnél tartunk, érdemes megjegyezni, hogy Tamás Attila játékvezető és kollégái sem mindig álltak a helyzet magaslatán, és tulajdonképpen a játékosok, illetőleg az egymással vitatkozó edzők önmérsékeltének köszönhető, hogy nem lett komoly botrány egy-egy durva, főként a vendégek által kreált jelenet következtében.

És, hogy a sportág sava-borsáról is szó essen, arról a 70. percben Reznek Donát kezdett el gondoskodni, aki büntetőből nagy erővel lőtte a bőrgolyót a budakalászi kapu jobb oldalába. Bő két perccel később egy balról beívelt szögletnél Szabó Sándor az ötös környékén belepiszkált a labdába, ami a gödöllői kapuban kötött ki. A slusszpoén azonban a házigazdák nevéhez fűződött, miután a 77. percben a csereként beállt egykori válogatott (3 mérkőzés) és NB I-es játékos (136 mérkőzés), Nagy Dániel mintaszerűen érkezett egy laza mozdulattal végrehajtott ívelésre, hogy védhetetlenül a vendégek hálójába bólintsa a játékszert.

Pest vármegyei I. osztályú bajnokság, 21. forduló:
Gödöllői SK – Budakalászi MSE 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Reznek Donát (11-esből), Nagy Dániel, illetve Szabó Sándor.
A Gödöllői SK csapata 49 ponttal, 53-19-es gólkülönbséggel a tabella 2. helyén áll a 2023/2024-es Pest vármegyei I. osztályú bajnokságban.
Következik: Pilisi LK – Gödöllői SK április 6., szombat 18 óra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online