Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vármegye-bajnokként utazhatnak az országos műszaki mentő versenyre a gödöllői tűzoltók

2024-03-28 16:50:53

A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műszaki mentési versenyt szervezett március 27-én a Gödöllő Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. A versenyen a vármegyében található öt kirendeltség hat fős csapatai mérték össze tudásukat, hiszen a végső cél az országos versenyre történő felkészülés és a döntőbe jutás volt – tájékoztatta hírportálunkat Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A megmérettetés teszt kitöltésével kezdődött. A tesztfeladatokat a csapatok közösen oldották meg, számot adva az elméleti tudásukról. A kitöltést követően Gödöllőn, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) sportpálya melletti területén hajtották végre a műszaki mentési feladatokat.

A feltételezés szerint kettő személyautó ütközött össze, forgalmi akadályt okozva. Az ütközés következtében egy ember az egyik roncs alá, a másik ember a roncsba szorult. A csapatoknak mindkét sérült embert ki kellett menteni, majd a mentőszolgálat szakemberinek átadni.
A versenyzők „életszerűen” –, ahogy egy-egy káreset során szokták – hajtották végre a feladataikat. A bírák figyelemmel kísérték a csapatok szakszerű beavatkozását, a sérült ember elsődleges ellátását, a tűzoltó medic munkáját, a visszajelzéseket és a megtett intézkedéseket. Az elvégzett feladatok külön-külön pontot értek, a nem elvégzett munkálatok miatt pedig levonás járt.

Ezek, illetve a tesztfeladatok alapján szoros eredmény született. A versengést Juhász Károly tűzoltó alezredes, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője zárta be, aki adta át a helyezetteknek a díjakat.


A műszaki mentő verseny Pest vármegyei selejtezőjét a gödöllői hivatásos tűzoltók nyerték (képen), így ők képviselik az igazgatóságot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság áprilisban esedékes Országos Tűzoltó Műszaki Mentő versenyén. A második helyen a nagykátaiak, a harmadikon pedig a váciak végeztek. Fotó: Pest VMKI


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online