Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ki jut tovább közvetlenül az A-csoportból a 2024-es Európa-bajnokságon?

2024-03-11 18:45:52

A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság egy hónapig, június 14-től július 14-ig tart Németországban. A résztvevő csapatokat hat négycsapatos csoportba osztják. Kvartettenként a két legerősebb válogatott jut be a rájátszásba. Emellett a négy legjobb harmadik helyezett folytatja a versenyt a tornán.

Az A-csoportból a következő válogatottak versenyeznek a rájátszásba jutásért: Németország, Magyarország, Svájc és Skócia. Az egyes csapatok útját, összetételét és formáját tanulmányozva valószínűbb, hogy megjósolható, hogy ki végez a kvartettben az első két helyen. Ha pénzt szeretne keresni az Euro 2024-re való fogadással, azt javasoljuk, hogy regisztráljon a Mostbet regisztráció oldalon.


Németország
Julian Nagelsmann fiai teljesen megérdemelten a fő favoritok nemcsak a kvalifikációra, hanem a csoportgyőzelemre is. A „német gép” kihagyta a kvalifikációt, de rengeteg barátságos mérkőzést játszott, és az edzői stábnak elég ideje volt kiválasztani az optimális keretet a 2024-es Európa-bajnokságra. Ne feledje továbbá, hogy a „Bundestim” minden mérkőzését segíti a hazai szurkolóik támogatása, ami növeli a csapat motivációját.

Az Eagles a barátságos mérkőzések nagy részét elvesztette. Emellett vereség született Lengyelországtól, Kolumbiától és Ausztriától. A „nemzeti tizenegynek” ugyanakkor sikerült nyernie az erős USA és Franciaország ellen. Általánosságban elmondható, ha valami csoda folytán a „német gép” nem nyeri meg az „A” kvartettet, akkor a csapatnak legalább a második helyen tovább kell jutnia.

Magyarország
A magyaroknak egy nagyon erős futballgenerációja van, amely nem ismeri el a tekintélyt, és még hihetetlenül félelmetes ellenfelek ellen is képes harcolni. A „Magic Magyars” magabiztosan szerepelt a „G” csoport kvalifikációjában, egyetlen vereség nélkül, megérdemelten megelőzve abszolút minden ellenfelét. Ráadásul, a Szerbiával, Montenegróval, Litvániával és Bulgáriával alkotott kvintettben Marco Rossi fiai a liga legerősebb támadójátékát és védekezését mutatták be, 90 percnyi játékidőnként átlagosan két gólt szereztek, és egynél kevesebbet kaptak.

A magyar válogatottban jelentős számban szerepelnek a legerősebb európai bajnokságok játékosai. Ugyanakkor a „varázslatos magyarok” híresek erős csapatjátékukról és karakterükről. Ha a „piros-fehér-zöldek” minden mérkőzésre megfelelően felkészülnek, akkor ennek a csapatnak a rájátszásba kerülése nem lesz nagy meglepetés. Bár, Szoboszlai Dominik és társai nem számíthatnak könnyű sétára a kvartettben.

Svájc
A „Vöröskereszteseknek” sikerült megnyerniük az „I” kvartettet a selejtezőkörben, de bebizonyították, hogy egy csapatnak még meglehetősen szerény ellenfelekkel is lehetnek problémái. Svájc döntetlent játszott a nem legfélelmetesebb Koszovóval, Izraellel és Fehéroroszországgal. Érdemes megjegyezni, hogy 10 selejtező mérkőzésen Murat Yakin fiai egyszer sem veszítettek, és mindössze öt gólt kaptak.

A „vöröskeresztesek” erős csapattal rendelkeznek, amely képes elérni célját. De, ami a játékmenetet illeti, Granit Xhaka és társasága nem néz ki a legjobban. A Natinak nagy valószínűséggel nehézségei lesznek Németországgal. Azonban a svájciak igencsak alkalmasak arra, hogy Magyarországgal és Skóciával versenyezzenek a második helyért a csoportban.

Skócia
A Tartan Army sokakat meglepett azzal, hogy hazai pályán győzött Spanyolország ellen a selejtezőkörben, de így is a második helyen végzett az A-csoportban. Ráadásul, a kvalifikáció végén a skót válogatott játékosai játék szempontjából nem tűntek meggyőzőnek. Először idegenben véreztek el Steve Clark fiai a „vörös fúria” ellen, majd idegenben Georgia, hazai pályán pedig Norvégia ellen nem sikerült a legerősebbnek mutatniuk magukat. Ugyanakkor nincs értelme előre leírni Andrew Robertsont és a csapatot.

A skótok időről időre megmutatják a karakterüket, és a csapatnak számos magas szintű játékosa van, de a „Tartan Army” számára nem lesz könnyű bejutni a 2024-es Európa-bajnokság rájátszásába. Bár, a „sötétkék-fehér” gárda  meglepheti a futballtársadalmat.

A mi előrejelzésünk
Ennek a négyesnek a vitathatatlan favoritja, amely nagy eséllyel nyeri meg a csoportot, Németország. Skócia versenyképesnek tűnik, de nem valószínű, hogy a harmadiknál előrébb kerül. Nagy valószínűséggel Magyarország és Svájc küzd majd a rájátszásba jutás jelentő második helyért. Elképzelhető, hogy a „varázsmagyarok” és a „vöröskeresztesek” döntik el az egymás elleni találkozón, hogy ki szerzi meg a továbbjutás jogát, és itt a magyaroknak több esélyük lehet.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online