Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői autósoknak is április 15-e az egyösszegű gépjárműadó-fizetés határideje

2024-03-07 10:35:00

Az idei esztendő első napjától az éves gépjárműadót egyösszegben kell megfizetni, április 15-ig. Az éves adóra a természetes személyek a tárgyév június 30-ig évente egyszer maximum 5 havi pótlékmentes részletfizetést kérhetnek.

A gépjárműadó-kötelezettség a forgalomba helyezést követő hónap első napján kezdődik. A NAV a gépjárműadó kiszabásáról határozatot küld.

A befizetési határidő a határozat véglegessé válása, vagyis a fellebbezési határidő lejárta után 15 nap. (A határozatra az átvételtől számított 15 napig lehet fellebbezést benyújtani.)
Az időarányosan megállapított adót a határozat kézhez vétele után, annak a véglegessé válásától számított 15. napig kell megfizetni. A határozat a fellebbezési határidő lejárta utáni napon válik véglegessé, ha ellene nem fellebbeztek.

Év elején a gépjárműadóról csak az kap határozatot vagy értesítő levelet, akinek a gépjárműve (ideértve a pótkocsit, utánfutót is) a tárgyév január 1-jén forgalomban van.
Határozatot az kap, akinek az előző évhez képest az adókötelezettsége változott. Ha nem változott az adója, akkor értesítő levelet küld az adóhatóság. Ha a gépjárműve az egész évre adómentes, nem kap határozatot.

Ha valaki a gépjárműadóról szóló határozatot a fizetési határidő után kapja meg, akkor a határozat átvétele után 30 napon belül kell megfizetnie az adót. Forrás: NAV


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online