Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői gyermekintézmények is jelentkezhetnek a „Hátizsákban az erdő” pályázatra

2024-03-05 10:22:28

Az erdő, mint pedagógiai tér kalandot, felfedezést, kikapcsolódást jelent, ezért a magyarországi óvodákban a természeti értékek, azon belül is kiemelten az erdő megismertetése jelen van. Az erdei kirándulások, vagy éppen erdőpedagógus szakemberek meghívása az óvodákba, mind hozzájárulnak a gyerekek ismereteinek bővítéséhez és a téma iránti érzékenyítéséhez.

A „Hátizsákban az erdő” módszertani gyűjteménnyel az Országos Erdészeti Egyesület a legfiatalabb generáció számára is a természet csodáira, az élmény útján történő ismeretátadás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.

Céljuk, hogy a pályázat útján elnyerhető eszközök és leírások segítségével az óvodapedagógusok saját maguk is képesek legyenek élményteli foglalkozásokat tartani, ha éppen nem áll módjukban ellátogatni csoportjaikkal valamely erdészeti erdei iskolába. A hátizsákban található terepi eszközök ugyanis mind a tapasztalati úton történő tanulást szolgálják és számos új játék, feladat, foglalkozás épülhet rájuk.

A pályázaton Magyarországon működő köznevelési intézmények közül az óvodák, egységes óvoda-bölcsődék, (beleértve az egyházi, önkormányzati és alapítványi fenntartású intézményeket is) óvodapedagógusai vehetnek részt intézményenként legfeljebb egy pályázattal. A határidőig leadott érvényes pályázatok között sorsolással dől el a nyertesek névsora.

A pályázati online űrlap kitöltésére március 14-ig van lehetőség.
A nyerteseket március 21-én, az Erdők Nemzetközi Napján teszik közzé, valamint a megadott e-mail címen értesítik őket.

A program az Országos Erdészeti Egyesület és az Agrárminisztérium együttműködésében valósul meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online