Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Újabb év, amikor veszteséges üzlet volt a szennyvíz-szippantás Gödöllőn

2024-03-04 10:53:13

Immár kilenc éve, 2015 márciusa óta ugyanaz a vállalkozó, Szepesi Zoltán láthatja el a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére, elszállítására és ártalmatlanítására vonatkozó kötelező feladatot Gödöllő közigazgatási területén. Ráadásul, a szolgáltatóak legalább az idei év végéig van érvényes szerződése a tevékenység folytatására településünkön.

Ajánlata három évvel ezelőtti beadásakor Szepesi Zoltán úgy kalkulált, hogy Gödöllőre vetítve (290 ingatlannal és 2 ezer köbméter szennyvíz mennyiséggel számolva), éves szinten bruttó 8,7 millió forintos bevételre tehet szert, miközben kiadásai kevéssel több mint 7,1 millió forintra rúgnak, így a város bizonyos részeit érintő szolgáltatás bruttó 1,6 millió forint körüli éves nyereséget eredményez(het) számára.

A szerződéshosszabbítással érintett harmadik esztendő, a 2023-as – akárcsak az azt megelőző kettő – igencsak rácáfolt az előzetes kalkulációra. A gödöllői képviselőtestület tagjai február 22-i ülésükön mélyülhettek el a vállalkozó szakmai beszámolójában, amiből kiderült, hogy nettó értéken számolva, éves szinten valamivel több mint 509 ezer forintos vesztesége keletkezett Szepesi Zoltánnak.
A negatív egyenleg fő oka abban keresendő, hogy a meghatározott 234 helyi ingatlan közül mindössze 40 tulajdonosa (17%) vette igénybe a szolgáltatást az elmúlt esztendőben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online