Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Helyi üzemeltetőt keres Gödöllőre az e-rolleres szolgáltató

2024-02-26 11:26:33

Emlékezetes, hogy több hónapos előkészítő munka után, tavaly március közepétől beindult a bérelhető elektromos rollerek használata Gödöllőn. A helyi mikromobilitás helyzetén javító, térhódításának lehetőségét biztosító szolgáltatás éves szinten több millió forintos bevételt jelent az önkormányzat számára, hiszen a rollerek üzembentartója közterület-használati díjat fizet járművenként.

A Gödöllőn alig egy éve bevezetett közlekedési alkalmatossággal kapcsolatos lakossági tapasztalatok és vélemények megosztottságra utalnak. A túlzott gépjármű-használattal nem rokonszenvezők jó ötletnek tartják, a rollerek nem szabályszerű használatából balesetveszélyre, ezáltal felesleges kockázatvállalásra következtetők viszont ágálnak a rollerezés ellen.

Az idei év elejére – némileg váratlanul – megtörtént az, amire nem sokan számítottak: a TIER Operations Hungary Kft., mint üzemeltető úgy döntött, hogy begyűjti a sokszor szanaszét hagyott türkizkék rollereket a városban, amivel – annak ellenére, hogy az önkormányzattal kötött szerződése február 29-ig szól – gyakorlatilag megszüntette a szolgáltatást. Akkori érdeklődésünkre válaszolva, a fő okot a romló kihasználtságot mutató tevékenység fenntarthatóságára visszavezethető gazdaságtalanságban jelölték meg.

…és most jön a de!

Nem kizárt, hogy a rollerek visszatérnek Gödöllőre. Ennek alapvető feltétele, hogy a fővárosi székhelyű cég olyan helyi partnert találjon, aki vállalni tudja a 200-250 darabos gödöllői flotta napi szintű üzemeltetési feladatainak ellátását.
Az együttműködés kritériumai között a következők szerepelnek: meglévő vállalkozás • furgon, ami alkalmas a rollerek/akkumulátorok szállítására • raktár, ahol a rollerekben lévő akkumulátorokat lehet egy töltőbázist kialakítani. Napi munkát jelent a lemerült rollerekben az akkumulátorok kicserélése, a rollerek rendezése, visszahordása a belvárosba és a frekventált pontokra.
Az érdeklődők erre az email-címre kattintva jelentkezhetnek a szolgáltatónál.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online