Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Két zóna kivételével mindenhol használható a parkolókártya Gödöllőn

2024-02-25 11:07:33

Gödöllőn másfél éve vezették be a parkolókártya használatát, ami abban segíti a helybélieket, hogy 30 percig – ha úgy tetszik, egy gyors ügyintézés erejéig – ingyenesen használhatják a fizetőparkolókat.

A VÜSZI Nonprofit Kft. kimutatása alapján az elmúlt évben mintegy 3 ezer jogosult váltotta ki a kártyát, ami a Gödöllőn regisztrált gépjárművek egynegyedét fedi le. Ebből Gémesi György azt a következtetést vonta le, hogy az intézkedés beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Annak érdekébe, hogy a helyi lakosság még szélesebb körben élhessen a lehetőséggel, a képviselőtestület tagjai február 22-én úgy határoztak, hogy a parkolókártya használatát – a kastély előtti és a kastély melletti, turisztikaiilag kiemelt várakozási terület 102 helyének kivételével – kiterjesztik valamennyi fizetőparkolási övezetre.

Az erre vonatkozó rendelet azzal is módosult, hogy a jármű cseréjéből vagy a gépkocsi üzembentartójának változásából adódó kártyacsere, amennyiben az érintettek leadják a régi kártyát, az új parkolótárcsa díjával megegyező összeg, azaz: 500 forint. Amennyiben a régi parkolókártyát nem adják le, úgy a csere díja 5.000 forint.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online