Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Rendőri ellenőrzésre számíthatnak a gödöllői „illegális éjszakai vezetés” részvevői

2024-02-06 18:19:38

Ilyen a street racing (utcai autóverseny) szombat este 10 órakor Magyarországon, Pest vármegyében, Gödöllőn, a Thegze Lajos utcában, a Tesco és a Lidl parkoló között. A rendőrséget hívtam először, hogy be van-e jelentve az esemény. Tulajdonképpen elhajtottak azzal, hogy a 112-őt értesítsem, ők az illetékesek. Felhívtam a 112-őt, ahol arról tájékoztattak, hogy már kaptak bejelentést, értesítették a rendőrséget, hogy küldjenek ki járőrt. A kör bezárult… 2024 Magyarország, Pest vármegye, Gödöllő. A hanghatásokat nem tudtam érdemben visszaadni, a résztvevő autók pedig jórészt lekapcsolták a világítást. Tudom, hogy az itt lakók és a kutyáim senkit nem érdekelnek… …mivel az elmúlt fél órában jelentősebb változás nem történt – olvasható egy közösségi oldalon megjelent február 3-i, esti bejegyzésben.

Tekintettel arra, hogy a sorok között megemlítették a rendőrséget, kíváncsiak voltunk, hogy az ő szemszögükből nézve, hogyan zajlottak le a történések. Megkeresésünkre a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályának helyettes vezetője az alábbi tájékoztatást adta:
- Február 3-án este két, gödöllői áruház területén jelent meg több száz ember az autójával. A rendőrség tudomást szerzett az összejövetelről. Versenyzés, már csak a hely adta lehetőségek miatt sem volt.
Kollégáink a helyszínre mentek és többeket igazoltattak. A résztvevők túlnyomó részt autóikat leparkolták, beszélgettek és nézegették azokat, volt, aki viszont „driftelt” az út szélén álló emberek mellett, a rendőrök ez ügyben szabálysértési eljárást indítottak.
A Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai öt emberrel szemben helyszíni-, hárommal szemben közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint két sofőr ellen szabálysértési feljelentéssel éltek.
A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság mindent megtesz annak érdekében, hogy gátat szabjon az illegális gyorsulási versenyek, driftelések szervezésének és megtartásának. A rendőrök – e tekintetben is – rendszeresen és visszatérően tartanak ellenőrzéseket illetékességi területükön, a szabálytalankodókat pedig felelősségre vonják.

A közösségi oldalakon terjesztett eseményekből kiindulva, a szervezők nem pihennek. Ha minden igaz, február 10-én a csömöri Decathlonnál, majd március 9-én ismét fent említett a gödöllői helyszínnél várható Illegal Night Driving Company (INDC) találkozó.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online