Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tíz beteg kereste meg a gödöllői ügyeleti központot az első napon

2024-02-02 16:29:43

Február elsején Pest vármegye is csatlakozott az országos alapellátási ügyeleti rendszerhez. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) által február 2-án az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Pest vármegye 18 ügyeleti telephelyén orvosok, mentőtisztek és diplomás APN szakemberek (Advanced Practice Nurse) látják el a betegeket.

Az első napon Pest vármegyében 118 beteget láttak el, közülük 32-en gyermekek, illetve 18 év alatti fiatalok voltak. Négy esetben a telefonos tanácsadás elegendőnek bizonyult, 96 beteget valamely ügyeleti telephelyen részesítettek ellátásban, 18 az otthonában kapta meg a szükséges ügyeleti ellátást.
A mentőszolgálat közlése szerint a Pest vármegyei háziorvosi ügyeletekben átlagosan óránként 1 beteget kellett ellátni.

Érdeklődésünkre Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője elmondta, hogy az új rendszer hatályba lépésének első napján a gödöllői ügyeleti központot összesen 10 beteg kereste meg panaszával. A 8 felnőtt és 2 gyermekkorú rászoruló ellátása zökkenőmentesen zajlott le, továbbküldésre vagy mentő igénybevételére nem volt szükség.

Fontos tudni, hogy valamennyi ügyeleti telephely vegyes ügyeletként működik, vagyis gyermekek és felnőttek ellátására egyaránt alkalmas. Az új ügyeleti rendszer felépítésének és működésének Gödöllőre (is) vonatkozó részletei ide kattintva elérhetők.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online