Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A Gödöllő és a főváros között ingázók is nyertesei az új tarifarendszernek

2024-01-29 17:52:19

Az új megállapodás egyszerűbb, jobb és igazságosabb, mint a régi – fogalmazott az építési és közlekedési miniszter január 29-i Facebook-bejegyzésében, miután Karácsony Gergely főpolgármesterrel megállapodott arról, hogy március 1-je után a főváros egész területén változatlanul érvényes marad a Budapest-bérlet, a BKK pedig elfogadja a Pest vármegyére váltott havi bérletet, illetve az országbérletet – adta hírül az MTI.

A megállapodás minta minden vidéki település számára is, amivel megnyílt az út a valódi, nemzeti tarifaközösség előtt – fogalmazott Lázár János. Közlése szerint az új tarifarendszerrel nyernek a vidékről ingázók, mert országbérlettel is lehet majd utazni a BKV-n. Az agglomerációból ingázók, mert 75 ezer felnőttnek mintegy 10 ezer forinttal, 85 ezer nagydiáknak pedig mintegy 3.500 forinttal kerül majd kevesebbe a közlekedés havonta.

Az agglomerációban élő kisdiákok azért nyernek, mert 14 éves kor alatt teljesen ingyenessé válik a közlekedésük, továbbá 200 ezer budapesti nagydiák, mert 3.450 forint helyett ezentúl 945 forintért utazhatnak havonta.
Ugyancsak nyer a megállapodás nyomán 350 ezer budapesti felnőtt, akik egyetlen vármegyebérlettel ezentúl a városban és annak határain kívül is utazhatnak. Az új megállapodás igazságosabb, mint a régi, mert nem ad kevesebbet a közösből, azoknak sem, akik vidékről a fővárosba és a fővárosban utaznak – vélekedett bejegyzésében Lázár János.

A miniszter és a főváros vezetője közötti megállapodás vélhetően megnyugtatja Gémesi György gödöllői polgármestert is, aki január 5-én aggodalmát fejezte ki, ekképpen:
- Sajnálom, hogy ez a kérdés politikai szintre terelődött és, ha megsemmisítik a jelenleg érvényben lévő szakmai megállapodást, akkor az utasoknak kell megfizetni a plusz költségeket a Volán és a HÉV járatain.

Bérletárak márciustól
Budapest-bérlet 8.950 forint/hó
Budapest-bérlet diákoknak 945 forint/hó
Pest vármegyei bérlet 9.450 forint/hó
Pest vármegyei bérlet diákoknak 945 forint/hó
Országbérlet 18.900 forint/hó
Országbérlet diákoknak 1.890 forint/hó


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online