Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A vakondok kíméletes elűzése

2024-01-29 11:08:00

Egy esztétikus kert kialakítása és fenntartása egész éves energiabefektetést igényel, ezt viszont könnyen elcsúfíthatja egy nem várt betolakodó. Az udvarral, kerttel rendelkezőknek valószínűleg nem kell bemutatni a vakondok munkásságát, és annak következményeit.

Amennyiben több ismerősünknél is vendégeskedik ez a kis rovarevő, viszont nem szeretnének ők sem drasztikus eszközökhöz nyúlni, cikkünkben megismertetjük, hogy milyen barátságosabb megoldások léteznek az állat távol tartására.

Védekezés hatékonyan
Sokan próbálnak mérgekkek megszabadulni a kertjükben élő kártevőktől, ennél azonban léteznek már környezetbarátabb, praktikusabb megoldások, amelyek alkalmazásával az állat sem sérül, és a kertünk is szép maradhat.

Ilyen megoldás – például – a Szentiváni kertcentrumnál kapható vakondháló, amellyel hatékonyan meg tudjuk védeni a birodalmunkat a kis betolakodótól. A hálóval védett területen ugyanis nem lesz lehetséges a továbbiakban a vakond fúrása, így kénytelen lesz elhagyni kertünket.

A vakondháló előnyei
Amellett, hogy nem pusztítja el a vakondot, a háló előnyei közé tartozik még, hogy gazdaságos és hosszú távú megoldás is, a termék élettartamának és stabilitásának köszönhetően.

Telepítése egyszerű és gyors, a termékhez tartozó leírás követésével azok is könnyedén le tudják rakni, akiknek ez az első alkalom. A vakondhálót általában méretre vágva tudjuk megvásárolni a kertészetekben, így szabadon kiválaszthatjuk, hogy mekkora területet szeretnék megóvni.

A rögzítéshez mindössze pár, erre a célra kialakított szegre lesz szükségünk, hogy azokhoz a helyekhez is megfelelően oda tudjuk erősíteni a hálót, ahol esetleg nem áll rendelkezésre a kellő mennyiségű föld.

Növényeink megfelelő szellőzése miatt sem kell aggódnunk, mivel megfelelő telepítéssel ez is teljes mértékben megoldott, ezáltal nem lesz befolyásolva növényeink fejlődése sem.


Miért érdemes megvédeni a vakondot?
Sokszor gondolunk kártevőként erre az állatra, pedig a kertben pusztító pajorok elleni küzdelemben kifejezetten a hasznunkra válhat.

Mivel az állat hatalmas táplálékigénnyel rendelkezik, ezért csak olyan helyeken jelenik meg, ahol bőven van mit fogyasztania.

Kifejezetten előnyös lehet a vakond jelenléte fákkal teli gyümölcsösökben, hiszen így megszabadíthat bennünket a fák gyökereit fogyasztó pajoroktól.

Díszkertekben, valamint szépen kialakított pázsitokon viszont kifejezetten zavaró lehet a munkásságuk, emiatt az ilyen területekről érdemes őket kiűzni nővényeink állapotának megőrzése érdekében.

A vakondok jelenléte sok kertésznek okozhat problémát, fontos viszont, hogy ha száműzni szeretnénk őket, akkor mindenképpen a vakond védelmét szolgáló eszközöket használjunk. Egy megfelelően telepített vakondháló hatékonyan segíthet bennünket a rovarevő száműzésében, így amellett, hogy nem sérül az állat, növényeink is tovább gyarapodhatnak. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online