Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői iskola lépett be a Honvéd Kadét Programba

2024-01-24 10:48:26

Január második hetében a Madách Imre Technikum és Szakképző Iskola írt alá együttműködési megállapodást a Magyar Honvédség vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezreddel (MH 1. TVE). Az iskolákkal való együttműködés fő célkitűzése, hogy a felnövekvő generáció számára kézzelfogható és valódi értéket jelentő program álljon rendelkezésre, illetve hiteles információkkal bővítse ismereteiket a honvédelemről, a Magyar Honvédségről és annak társadalmi szerepéről.

Idén ősztől a képzésbe jelentkező tanulóknak honvédelmi alapismeretek oktatnak, amely tantárgyból később érettségi vizsgát is tehetnek, valamint érdekes szabadidős tevékenységek során különleges helyszínekre, foglalkozásokra – mint például, a nyári honvédelmi táborokba – juthatnak el. Vegyészet, szépészet, kereskedelem, gépjármű-mechatronika, közszolgálati és logisztika ágazatokban indul érettségit adó képzés a Madáchban. Szeptembertől az utóbbi biztosít lehetőséget arra, hogy a diákok első körben részt vegyenek a kadét programban.

Az 1.360 diákot számláló Madách iskola különlegessége, hogy hazánkban az első olyan iskola, ahol a honvédelmi tantárgyat előbb vezették be, mint ahogy a program partnerré váltak volna.
- A Madách erőssége, hogy a szakmakínálata a térség igényeihez igazodik. A kadét-képzéstől további fejlődést várunk, mivel a partneriskolák statisztikáiból az derül ki, hogy tanulmányi téren javultak az eredmények mindenhol, ahol bevezették a programot – emelte ki Kocsi Tamás igazgató (képen jobbra).


Az aláírás alkalmával jelen volt Kis Ákos kormánytisztviselő, a Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Nevelési Főosztály osztályvezetője (balra), aki átadta az iskolaigazgató számára a programhoz történő csatlakozást igazoló „Honvéd Kadét Program partneriskola” tanúsítványt, továbbá minisztériumi szintű támogatásáról biztosította az iskola vezetőjét.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online