Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elegánssá varázsol minden enteriőrt a márvány

2024-01-14 10:26:02

A természetes alapanyagok használata a lakberendezésben már elég hosszú múltra tekint vissza. A márványt már az ókori civilizációk is előszeretettel használták. Biztosan te is emlékszel az iskolai történelem vagy művészettörténet órákra, ahol arról tanultunk, hogy a görögök és a rómaiak épületeiket és szobraikat is ebből a kőzetből készítették. Nem csoda, hiszen szépsége és tartóssága miatt akkor is és ma is nagyon kedvelt anyag. Minden teret csodássá és nagyon elegánssá tud varázsolni a márvány.

Egy csipet luxust varázsol a helyiségbe
A DODO asztalainak kínálatában te is találsz számos gyönyörű márványmintás modellt: étkezőasztalt, dohányzóasztalt és még konzolasztalt is. Ezek ezüst lábaikkal szolidan és elegánsan remekül feldobnak minden helyiséget.

A márvány nem más mint egy metamorf kőzet, amely a kalcit nevű ásványból képződik a földkéreg mélyebb rétegeiben történő magas hőmérsékleten és nyomáson zajló átalakulás során. Igen sokféle színben és textúrában elérhető, ez utóbbi függ a különböző kalcitok és más ásványok tartalmától és elrendezésétől. A márványlapokat és csempéket gyakran használják padlóburkolatként, falburkolatként, de sokszor konyhapultok és fürdőszobabútorok részeként is.

Klasszikus és modern stílusokhoz is remekül illik
Márvány elemeket gyakran használnak azokban lakberendezési stílusokban, amelyek az eleganciát, a luxust és a klasszikus dizájnt helyezik előtérbe. A klasszicista, a barokk és az empire használja a legtöbbet, de meg kell említeni az art deco és a glamour stílust is. Persze, kortárs belső terekben is kiválóan mutat. Legyen világos vagy sötét a környezet, a márvány egy nappaliban is remekül mutathat: sok helyen márvány a kandalló, vagy ez a minta díszíti a TV mögötti falat. Ugyanez igaz a konyhára is: előszeretettel alkalmazzák konyhapultok, konyhaszigetek, valamint konyhai hátfalak borítására. Nagyon egyedi és luxushatást érhetsz el, ha a fürdőszobában használsz márványt. A világos árnyalatoknak komoly térnövelő hatása van, de akár kétféle márvány is jól mutathat együtt. Garantáltan extravagáns lesz ettől a tér, csak az arányokra kell ügyelni.


Vegyszermentes tisztítás
Sokan tartanak attól, hogy a márványburkolatok tisztítása bonyolult. Ha a savmentes szanitertisztítókat száműzöd a márványborítású terekből, akkor nem lesz gond. Ugyanez igaz az erős fertőtlenítőszerekre, valamint a durva, dörzsis felületű törlőkre is. A márvány nagyon könnyen megtisztítható. Ráadásul még a mintázat miatt a kosz nem is olyan feltűnő a felületen. Ha naponta áttörlöd és eltávolítod a port és a szemcséket, nagyon sokáig otthonod ékessége lesz bármely márványfelület.

A valódi márvány nem olcsó, de elég becsempészned akár csak egy-egy márványmintás darabot is az otthonod helyiségeibe. Ezek már úgy néznek ki, mintha igaziak lennének, s így nem kell mélyen a zsebedbe nyúlnod, mégis eléred a kívánt luxushatást. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online