Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportlövészet: öt gödöllői versenyző indulhat a győri Európa-bajnokságon

2024-01-08 10:44:35

Január első hétvégéjén a Budapesti Honvéd SE fővárosi, Dózsa György úti kézilabda-csarnokában rendezték meg a Honvéd 75 Kupa elnevezésű versenyt. A megmérettetés a MATE-Gödöllői EAC több légfegyveres sportlövője számára is fontos volt, mivel ez volt a harmadik és negyedik, egyben utolsó válogató a február 26-án kezdődő győri Európa-bajnokság előtt, ahol a 10 méteres egyéni számban két olimpiai kvóta szerezhető.

Az olimpiai részvétel kiharcolására leginkább esélyes Mészáros Eszter (balról a harmadik) a január 6-i alapversenyben 630 körig jutott a 10 méteres légpuska-számban, majd egy nappal később 630,6 körrel nyerte a kvalifikációt. Rajta kívül erre a teljesítményre senki nem volt képes a hölgyek közül. Más kérdés, hogy az összevont döntőben (legjobb 8 versenyző) Szucsák Mátyás tanítványa 228,6 kört teljesített, amivel a 3. helyet szerezte meg.
A 2021-es tokiói ötkarikás játékokon Péni Istvánnal vegyes csapatban 7. helyezett Eszter klubtársai közül Lovász Dorina (balról a második) az 5., míg a 16. születésnapját idén ünneplő – és a junior korosztályban szombaton első, vasárnap második – Ferik Csilla (jobbról az első) a 7. pozícióban zárta a finálét.

A légpuskás junior fiúk mezőnyében a MATE-Gödöllői EAC sportlövői közül Dénes András (balról az első) az első napon diadalmaskodott, vasárnap pedig 2. lett. Lévai Csongor (jobbról a második) mindkét napon a 3. helyen végzett 10 méteren.

A felsorolt gödöllői sportlövők valamennyien (Mészáros Eszter és Lovász Dorina a felnőttek, míg Ferik Csilla, Dénes András és Lévai Csongor a juniorok mezőnyében) indulhatnak a győri kontinensviadalon, ahol felnőtt- és junior korosztályban egyéni-, csapat- és vegyes csapat versenyt rendeznek. Fotó forrása: MATE-Gödöllői EAC/facebook


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online