Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Január végéig megvalósul a fenyőfa-begyűjtés Gödöllőn

2024-01-03 17:30:35

A szolgáltatást végző gazdasági társaság, a VERTIKAL Group Nyrt. illetékesének tájékoztatása szerint 2024-ben január 17-én, majd két héttel később, január 31-én (szerdai napok) gyűjtik össze a kidobott fenyőfákat (karácsonyfa) Gödöllő területén.

Többen, főként lakótelepi lakosok érdeklődtek, hogy mi történik azokkal az elszáradt fákkal január 17-ig, amiket akár már Vízkereszt napján (január 6.), vagy az azt követő közeli napokban kidobásra ítélnek.

Fontos adalék, hogy az érvényben lévő jogszabályi előírások alapján két napot kell a szolgáltatónak biztosítani a fenyőfák begyűjtésére. A fenyőfa zöld hulladéknak számít, ezáltal nem keveredhet a kommunális (háztartási) hulladékkal.
A begyűjtést végző cég ügyfélszolgálati csoportvezetője – a kidobott fák miatt elsősorban a lakótelepi konténerek környékén a begyűjtés napjáig esetlegesen kialakuló áldatlan állapotok elkerülése érdekében – kérte, aki teheti, törekedjen arra, hogy közvetlen a begyűjtés előtti napo(ko)n váljon meg a karácsonyfájától. A családi házas övezetben ez nem igazán jelenthet gondot, hiszen a díszeitől megfosztott fenyő az udvar egyik sarkában eltárolható a begyűjtés napjáig, illetve a tapasztalatok azt mutatják, hogy a kertes házak lakói sok esetben saját maguk hasznosítják (komposzt, tüzelő) a karácsonyfát.

Kapcsolódó cikk:
Elkészült a Gödöllőre érvényes idei hulladékszállítási naptár


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online