Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gémesi kifakadt: Ilyen kérdést ne tegyél fel nekem testületi ülésen!

2023-12-14 10:11:22

Amint arról korábban hírt adtunk, jövőre akár a 100 millió forintot is elérheti a gödöllői egészségügyi központ működtetésének támogatási igénye. Az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdések a képviselőtestület december 14-i tanácskozásán is terítékre kerültek.

A várost irányító grémium tagjai a Tormay Károly Egészségügyi Központ jövő évi belső ellenőrzési tervének elfogadása napirendi pontnál keveredtek politikai felhangokkal is terhelt szóváltásba. A „lavinát” Kocsi Tamás (Szövetség Gödöllőért) indította el azzal, hogy rákérdezett: megvan-e az anyagi fedezete intézmény ez évi gazdálkodásának, illetve a következő évre milyen fenntartói támogatással számolhat a Tormay? Kocsi Tamás azt is hozzátette: mi a lokálpatrióta klubos képviselők terve a gödöllői egészségügyi központtal?

A felvetésekre részben dr. Dunai György igazgató, részben Gémesi György polgármester reagált. Az intézmény vezetője – többek között – elmondta, hogy 10 millió forintos fenntartói működési támogatás szükséges még erre az évre, a következő esztendőre pedig várhatóan 70-80 milliós dotáció kellhet az egészségügyi központ biztonságos működtetéséhez, fejlesztések nélkül – tette hozzá az igazgató.
Dunai György elkövette azt a „hibát”, hogy rákérdezett a polgármester friss, közösségi oldalán megjelent posztjára, miszerint: „Sajnos, az állami alulfinanszírozás miatt idén ötven millió forinttal kell a mindennapi működés költségeit a város pénzéből kiegészíteni.” Eddig ugyanis idén 15+10 millió forintos működési támogatást kapott a Tormay.

Gémesi György – miután Kocsi Tamásnak válaszolva kijelentette, hogy az önkormányzatnak az a szándéka a szakrendelővel, mint az államnak – némi ingerültséggel a hangjában Dunai Györgyre nézve, azt találta mondani, hogy „ilyen kérdést ne tegyél fel nekem a testületi ülésen!”

Ami a vita érdemi részét illeti, Bárdy Péter alpolgármester „kozmetikázta” a két összeg közötti ellentmondást. Gémesi első számú helyettese úgy fogalmazott, hogy 10 millió forintos működési támogatás biztosításának előkészítése folyamatban van és hasonló nagyságrendű összeg segítheti a távhő-költségek pénzügyi rendezését. Ha ezeket az összegeket hozzátesszük a már folyósított 25 millió forinthoz, a támogatás mértéke közelíti az 50 millió forintot.

Hogy mi lesz a Tormay jövő évi fenntartói támogatási igényének biztosításával, várhatóan legkorábban a város 2024-es költségvetési rendeletének elfogadásakor derülhet ki…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online