Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportlövészet: a 14. helyen végzett a világkupa-döntőben Mészáros Eszter

2023-11-22 10:15:36

Ebben az évben a katari főváros, Doha a házigazdája a sportlövők világkupa-döntőjének, amit szakmai berkeken belül korábban President Kupának neveztek. A hivatalosan november 18-a és 26-a között lezajló rangos és pénzdíjas megmérettetésen – a bakui világbajnokság dobogósain kívül – az aktuális világranglistáról (12 fő) és a rendező országnak biztosított szabadkártyás indulóval töltik fel a versenyszámonként 16 főben limitált elitmezőnyt, amihez országonként legfeljebb két sportlövő tartozhat.
Az egyéni számokban első helyezettek 5 ezer euróra, az ezüstérmesek 4 ezer euróra, míg a bronzérmesek 2 euróra tarthatnak igényt.

Mivel Mészáros Eszter, a MATE-Gödöllői EAC sportlövője a női légpuskások 10 méteres számában az aktuális világranglista 8. helyét foglalta el (5.022 pont), értelemszerű volt, hogy ott a helye a világkupa-döntőben.
Eszter versenye a november 22-én megrendezett selejtezővel kezdődött, ahol a gödöllői sportlövő – 60 lövésből – 625,4 kört teljesített, és a 14. helyen végzett, amivel nem jutott a döntőt jelentő legjobb nyolc közé. A fináléba kerüléshez legalább 630,8 kör kellett volna Szucsák Mátyás tanítványától, akinek a legjobb sorozata 105,8 körös, míg a legrosszabb 102,7 körös volt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online