Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllő is követheti a szadai esőkert-építési példát

2023-11-10 11:05:12

A szadai önkormányzat az egyike volt azoknak a helyhatóságoknak, akik sikeresen kandidáltak a belügyminisztérium égisze alatt működő Life Logos 4 Waters és a Klímabarát Települések Szövetsége által meghirdetett pályázatra, és 3.325.000 forintos anyagi dotációt nyertek esőkert kialakítására.

A klímaváltozásra visszavezethető csapadékhiányos időszak okozta szárazságot (legutóbb 2022 nyarán, amikor kis híján az Úrréti tó kiszáradt) enyhítő, bruttó 13,5 millió forintos költségvetésű beruházásról a Veresnet TV készített tudósítást, amiben dr. Tatár Sándor, a veresegyházi Tavirózsa Egyesület alelnöke fontos, a gödöllői illetékeseket is megfontolásra késztető gondolatokat osztott meg.
Nevezetesen azt, hogy a következő évben előreláthatólag lesznek a települések számára hozzáférhető, az Európai Unió által támogatott pályázati lehetőségek, amik vízmegtartási projektekre vonatkoznak. Másfelől, az elmúlt évek aszályos időjárása a kormányzati szereplőket is tettre ösztönözheti, így az – akár Gödöllőn is megvalósítható – esőkertek kiépítésének hajlandósága és anyagi támogatása a közeljövőben várhatóan növekszik.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online