Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Jelenleg nem indokolt a kötelező maszkhasználat a gödöllői egészségügyi intézményekben

2023-10-30 11:32:05

Városunk polgármestere, Gémesi György október utolsó vasárnapján olyan – a hozzászólásokból ítélve, nem mindenki részéről üdvözölt – bejegyzést tett közzé közösségi oldalán, miszerint: a járvány megelőzésének szándékával október 30-án javaslatot tesz a gödöllői orvosi rendelőkben a maszk használatára.

A gödöllői járóbeteg-ellátásban vezető szerepet betöltő, önkormányzati fenntartású Tormay Károly Egészségügyi Központ honlapján megjelent tájékoztatás alapján úgy tűnik, hogy ez megtörtént, hiszen a vezetőség az alábbi közleményt adta ki:

Tisztelt Betegeink! Tisztelt Lakosság!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Intézetünk és a Gödöllői Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya folyamatosan tartja a kapcsolatot és figyeli a heveny felső légúti fertőzések előfordulási gyakoriságát, kórok szerinti megoszlását. Amennyiben a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) Légúti figyelőszolgálat adatai indokolják, a maszkhasználatot Intézetünkben is kötelezővé tesszük.
Jelenleg korlátozó intézkedések bevezetése nem indokolt, azonban ez a helyzet hetente felülvizsgálatra kerül. Kérjük, kísérje figyelemmel honlapunkat!
Amennyiben légúti tünetekkel érkezik rendelőnkbe – munkatársaink és más betegek védelme érdekében – kérjük, használjon orrot és szájat eltakaró maszkot. Együttműködésüket köszönjük!

Mindebből az következik, hogy egyelőre nem kötelező a szájmaszk használata a gödöllői önkormányzat által fenntartott egészségügyi intézményekben. Úgy tudjuk, ennek elrendeléséről az intézmény vezetője dönthet a járványhelyzet esetleges fokozódását észlelő népegészségügyi szakhatóság ajánlása és/vagy utasítása alapján.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online