Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: pontot raboltak a gödöllői lányok a „kis” Vasastól

2023-10-27 21:22:51

NB I. Liga, alapszakasz, 4. forduló:
Vasas SC – Gödöllői RC 3-2
(-27, 23, -21, 21, 4)

Az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott – két, szettveszteség nélküli sikere miatt listavezető –  „kis” Vasas Folyondár utcai otthonában volt jelenése október utolsó péntekjén Szalay Attila csapatának. Pusztán a papírformából kiindulva arra lehetett következtetni, hogy nem ez az ütközet lesz az, ahol a vendégek számára komoly győzelmi esély mutatkozik, ám a gödöllői lányok pallérozódását jól szolgálhatta a találkozó.

Azt jött a valóság, és a vendégek példaértékű elszántsággal pontot raboltak a fővárosi piros-kékektől. A fiaskó ellenére a gödöllői sikertörténet egy olyan szettel kezdődött, amiben városunk hatosa 17-13-as hátrányból felállva, egy játszmalabdát hárítva, majd a saját negyediket érvényesítve, drámai végjátékban jutott vezetéshez. A GRC bravúrja kis híján a második felvonásban megismétlődött: itt 19-10-es Vasas előnyt tudott a Szalay-csapat egypontosra (24-23) mérsékelni, a szettgyőzelem azonban a hazaiaké lett.
A harmadik és a negyedik etapban a 20-20-as állás volt a vízválasztó: előbb a gödöllői, majd a házigazda formáció pakolt erre az eredményre egy 5-1-es pontsorozatot, amivel révbe ért. A kifejezetten élvezetes és izgalmas meccs nem is zárulhatott volna másként, mint döntő játszmával. Ebben a kezdeti pontoktól fogva a házigazdák akarata érvényesült jobban, ám a helytállásukért megsüvegelendő gödöllői lányok emelt fővel hagyhatták el a küzdőteret.

A Gödöllői RC csapata 6 ponttal, 9-8-as szett- és 357-361-es pontaránnyal a 6. helyen áll az NB I. Liga 2023/2024-es bajnoki idényének alapszakaszában. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
Következik: Gödöllői RC – MTK Budapest (Magyar Kupa nyolcaddöntő, 1. mérkőzés) november 1., szerda 17 óra, MATE sportcsarnoka.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online