Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogy találhatunk munkát a saját településünkön?

2023-10-16 09:28:20

Ha valaki új munkát keres, akkor jellemzőn a saját településén fog elsősorban nézelődni. Ennek megfelelően érdemes nyitott szemmel járni a városban éppúgy, mint az online felületeken, például a közösségi médiában. Ugyanakkor vannak erre specializálódott felületek is, melyeket mindenekelőtt meg kell nézzünk. És a java még csak ezt követően jön. Hogy miként találhatunk munkát a saját településünkön? Lássuk!

Elsősorban online érdemes elkezdeni a munkakeresést
Az internet megjelenésével rengeteg minden áttolódott a virtuális térbe, ami addig offline működött. Ilyen – például – az álláslehetőségek felkutatása is. Főleg mióta még csak számítógépre sincs szükségünk ahhoz, hogy bármire rákereshessünk, mert már ott a zsebünkbe az okostelefon, ami tökéletes, egyszerű és gyors alternatíva.

Online minden elérhető pár kattintással. Ha – például – a saját településünkön belül akarunk munkát találni, akkor megkeressük a következő listából a városunk oldalát, és már látjuk is a lehetőségeinket: http://itnav.hu/allasoldalak/allasoldalaink-listaja/.

De, emellett a közösségi média oldalakat sem érdemes figyelmen kívül hagyni. Ott ugyanis több helyen is találhatunk számunkra releváns állásokat. Egyrészt ott vannak azok a cégek, akiknél el tudjuk képzelni magunkat a jövőben. Ezek oldalait (sőt, honlapjait is) mindenképpen érdemes átböngészni. És akkor még ott vannak a tematikus, kifejezetten állások hirdetésére és keresésére szakosodott csoportok is.

Természetesen, ha nem csak az interneten akarunk kutatni, akkor felkereshetjük a helyi munkaügyi központot is. Valamint a kiszemelt vállalatokhoz is elmehetünk személyesen egy önéletrajzzal, ez még akár plusz pontot is jelenthet, mert látják mennyire elhivatottak és agilisek vagyunk.

Viszont, ha meg is találtuk azokat a lehetőségeket, amiket kerestünk, a java még csak ezután jön!


Kelleni fog egy (vagy több) jó önéletrajz
Azt talán mindenki tudja, hogy egy jó önéletrajz nélkül nem sok helyre lehet jelentkezni. Azt viszont már kevesen gondolják végig, hogy hány CV-re lesz szükségük. Fontos, hogy minden egyes álláspályázathoz illeszkedjen a jelentkezésünk. És ez nem merül ki a motivációs levélnél, bizony az önéletrajzunkat is hozzá kell igazítani. Minél jobban illik az adott pozícióhoz, annál több esélyünk lesz egy személyes interjúra.

És hogy mit írjunk bele? Csak az igazat! Ha hazudunk, az ugyanis hamar kiderül, és az nagyon kellemetlen lesz! Ami még nagyon fontos, hogy mindent írjunk bele, ami az adott pozíció esetén releváns lehet. Tanulmányok, tanfolyamok, megszerzett képesítések és a tapasztalat, ami még talán ennél is fontosabb.

Itt ne csak az állásokra, de a gyakornokként vagy vállalkozóként végzett feladatokra is gondoljunk, sőt ha volt önkéntesként végzett tevékenységünk, ami témába vág, az is kerüljön bele!

Jöhet az interjú!
Ha idáig eljutunk, az már félsiker. Ha az interjún magunkat adjuk, figyelünk az üzleti viseletre, időben érkezünk, és el tudjuk adni a tudásunkat, akkor nem lesz gond. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online