Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A szomszédvár Veresegyház ellen nyitják az új bajnoki évadot a gödöllői kézilabdázók

2023-09-06 12:46:38

A sportági szövetség által végrehajtott reformok következtében alaposan átalakult az NB II-es kézilabda férfibajnokság csoportbeosztása és a lebonyolítás rendje is a szeptember második hétvégéjén rajtoló 2023/2024-es idényben.

Az eddig megszokott területi besorolás helyett nyolc, immár betűvel jelzett csoportokat alakítottak ki, amikben egyenként nyolc-nyolc csapat szerepel. Tizennégy (7 hazai és 7 idegenbeli) összecsapás lejátszása után alsó- és felsőházi rájátszás (1-4. helyezettek és 5-8. helyezettek) lesz a csoportokban a végső helyezések eldöntése érdekében.
Méghozzá úgy, hogy az alsó- és felsőházi helyeken végző csapatok a csoportkör során egymás ellen elért eredményeiket (6 eredmény) magukkal viszik, és egy másik – előreláthatólag területileg közel eső – csoport azonos pozícióit megszerzett együtteseivel (4 csapat) játszanak oda-visszavágós rendszerben (8 mérkőzés).

A Gödöllői KC férficsapata – amely az előző idényben a 10. helyen végzett az NB II. Északi-csoportjában – az új szezonban az NB II. C jelű csoportjában harcol majd riválisaival, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az Acélváros KK (Miskolc), a Diósgyőri VTK, a Füzesabonyi SC, a Csépe-Salgótarjáni SKC, a Szinvaparti KSE Miskolc, a Váci FKA és a Veresegyház VSK társulatai ellen lép pályára.

A gödöllői tervekkel és esélyekkel kapcsolatosan Bartos Gábor megkeresésünkre elmondta, hogy kérdéses lesz, melyik csapat miként tud majd alkalmazkodni az rendszerhez, amit az NB II-es bajnoki osztály létszámának csökkentése eredményezett. A GKC vezetőedzője hozzátette: folytatják az évekkel ezelőtt megkezdett munkát, és a saját nevelésű, utánpótlás korosztályban eredményes tehetségekre építik a csapat gerincét. A rutint a 36 éves Czeller Miklós. valamint a 31 éves Széles Bence jelenti majd, miután Márkus Béla úgy döntött, hogy 38 évesen nem folytatja pályafutását.

Bartos Gábor vezetőedző együttese szeptember 10-én, vasárnap 18 órától a Hajós iskola Isaszegi útról megközelíthető tornacsarnokában fogadja a Veresegyház VSK formációját.

Ami a helyi klub utánpótláskorú különítményeit illeti: a gödöllőiek ifjúsági csapata az U20 II. osztályú bajnokság Keleti, 11 együttest számláló csoportjában rivalizál, míg a Mácsár Gyula szakmai irányításával készülő, az elmúlt idényben ezüstérmet szerzett serdülőknek az U18 II. osztály Keleti-csoportjában tíz ellenféllel szemben lesz teendőjük az előttünk álló bajnoki szezonban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online