Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Strandröplabda U18 Európa-bajnokság: a 13. helyen végeztek a gödöllői lányok

2023-08-27 18:36:17

Augusztus 24-27. között a spanyol főváros, Madrid a házigazdája az U18-as korosztályhoz (ifjúsági) tartozó strandröplabdázók Európa-bajnokságának. A hölgyek 32 kettőst felvonultató mezőnyében a magyar színeket a 14. helyen rangsorolt Szabó Anna (17 éves), Breuer Mirtill (16 éves) alkotta gödöllői páros képviseli. Kleczli Csaba július elején, MEVZA-tornán brozérmes tanítványai a csoportmérkőzések során egyaránt 2-0 arányban diadalmaskodtak a szlovák Kovalcikova, Zelenakova, valamint a horvát Giljusic, Markovic kettős ellen, majd pénteken 2-0 arányú vereséget szenvedtek az osztrák Hohenauer, Berge duó ellen.

A nyolcaddöntőbe jutásért (legjobb 16) a finn Mäenpää, Hirvonen páros jelentette a megoldandó feladatot szombaton, aminek leküzdése – az első játszma megnyerése (21-17), majd a második elveszése (12-21) után – a nem mindennapi izgalmakkal zárult döntő szettben sikerült (18-16)
Következhetett a szombati nyolcaddöntő, ahol az első helyen kiemelt spanyol Izuzquiza, Carro duó csak nagy nehézségek árát tudta felülmúlni a gödöllői párost (2-0–18, 15).

A vasárnapi helyosztón az volt a tét, hogy melyik kettős végez a 9. pozícióban, és melyik lesz 13. helyezett. Szabó Annáék a 10. helyen kiemelt német Neuß, Jancar duó ellen vették fel a harcot, és két szettben alulmaradtak (16, 23).

Vereségükkel a gödöllői lányok a 13. helyen zárták a korosztályos Európa bajnokságot. Némiképp árnyalja teljesítményét, hogy a döntőbe kéz olyan páros jutott be (spanyol és osztrák), akik ellen tisztességgel helyálltak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online