Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Városi sporttámogatás: a tavalyi összeg töredékét kapták a Gödöllői SK pingpongosai

2023-08-17 10:58:04

A települést irányító képviselőtestület a város idei költségvetésének februári elfogadásakor 38 millió forintot különített el sportfeladatok finanszírozására. A keretösszegből 21 millió forintot szántak a kastéllyal szemközti jégpálya üzemeltetésére, a fennmaradó 17 millió forintot pedig részben sportegyesületek támogatására, részben a sportversenyek színvonalasabb megrendezéséhez történő hozzájárulás formájában tervezték elkölteni. A szóban forgó 17 millió forintból 10 millió forintot kapott a Gödöllői Sport Közalapítvány, amit az alapítvány saját büdzséjéből 6 millió forinttal kiegészített.
Az így képződött 16 millió forint felhasználásának sorsáról az alapítványi kuratórium augusztusi ülésén született döntés, az alábbiak szerint.

Ami a tényleges támogatási adatokat illeti, az összegből 12 millió forint (tavaly 10,8 millió forint) jutott a MATE-Gödöllői EAC három szakosztályának (atlétika, sportlövészet, vívás). A fennmaradó 4 millió forinton összesen 10 egyesület (szakosztály) osztozott, az alábbiak szerint:
• 600-600 ezer forint jutott a GSK asztalitenisz szakosztályának (tavaly 2 millió forint), a Grassalkovich Sport Egyesületnek (akrobatikus torna), a Kirchhofer Sport Egyesületnek (tájékozódási futás), a Vuelta Sport Egyesületnek (ritmikus gimnasztika), valamint a Saino-Do Sport Egyesületnek (karate).
• 200-200 ezer forint jutott a Gödöllői Sakkbarátok Egyesületének, a Gödöllői Judo Klubnak, a Gödöllői Contact Sportegyesületnek (taekwon-do), a Bike Zone Sport Egyesületnek (terepkerékpár), illetve a 1 WD Motorsport Egyesületnek.

Adalékként említést érdemel, hogy a közalapítvány az őszi félévre idén is biztosít havi szinten néhány tízezer forintos ösztöndíjat erre érdemesnek tartott gödöllői sportolóknak, akik kiléte a képzési év kezdete után válik ismerté.
Értesülésünk szerint a Gödöllői SK asztalitenisz szakosztályának támogatása azért mérséklődött, mert a helyi pingpongosok kötelékében sportolók létszáma, valamint az eredményességi mutató nem indokolja, hogy a közalapítvány a szakosztályt a kiemelten támogatott helyi sportszervezetek közé sorolja.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online