Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétika: Sulyán Alexa révén gödöllői ezüstérem született a junior Európa-bajnokságon!

2023-08-09 19:16:31

Augusztus 7-e és 10-e között Izrael fővárosa, Jeruzsálem adott otthont az U20-as (junior) korosztályhoz tartozó atléták Európa-bajnokságának. A 33 főből álló magyar különítménynek tagja volt a MATE-Gödöllői EAC két üdvöskéje is. Sulyán Alexa 200 méteres síkfutásban, Lesták Ármin pedig 3000 méteres akadályfutásban indulhatott.

Az előzetes eredmények alapján Sulyán Alexa 23,12 másodperces idejével a korosztályos európai ranglista éllovasaként érkezett a rangos megmérettetésre, Lesták Ármin pedig az idei szezonban elért 9:07,41 perces egyéni csúcsának köszönhette részvételét a kontinensviadalon.

Augusztus 8-án, a reggeli órákban a 3000 méteres akadályfutásban két előfutamot tartottak, összesen 27 versenyző részvételével. A nevezési adatok alapján a 20. legjobb idővel rendelkező Ármin a másodikban (13 induló) volt érdekelt, és azért küzdött, hogy a legjobb nyolc között végezzen, mert az döntős futást ért. Gadanecz György tanítványa nem járt sikerrel. Egy idő után „saját tempóra” váltott, és senkit nem tudott megelőzni riválisai közül. Időeredménye alaposan elmaradt legjobbjától: 9:39,66 perc alatt teljesítette a hét és félkörös távot (25. hely).

200 méteres női síkfutásban a 17 indulót három előfutamba osztották be. A Körmendy Katalin edző által felkészített gödöllői sprinter a harmadikban, a 6-os pályán 23,35 másodperc alatt elsőként teljesítette a távot, ami – a svéd Nora Lindahl társaságában – a legjobb időt jelentette. Az augusztus 9-i döntőben Alexa a legjobb idővel rendelkezőnek járó kék rajtszámmal az 5-ös pályán térdelhetett be a rajtgépbe, hogy 23,26 másodperc múlva junior Európa-bajnoki ezüstérmesként csaphasson a levegőbe! Alexát – egyéni csúcsot elért – svéd riválisa mindössze 8 ezredmásodperccel előzte meg, amit főként annak köszönhet, hogy a célvonalhoz érve „bedobta” magát, és hasra esve nyugtázhatta első helyét.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online