Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllő nem táplálja a nevét viselő járás lakosságszámának növekedését

2023-07-19 11:28:45

Számos önkormányzat próbálja fékezni a folyamatot, de a főváros környéki agglomeráció lakosságának növekedése megállíthatatlannak látszik. Annak ellenére, hogy ezeken a településeken egyre komolyabb probléma van nemcsak az oktatási férőhelyekkel, de az alapvetőnek gondolt infrastruktúrával is – fogalmazott július 19-én megjelent cikkében az Index, a Helix Consulting a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen kiadott népesedési adatai alapján.

Lényegében – Dunakeszi kivételével – nincs olyan járás a főváros környékén, amelyben az elvándorlás és odavándorlás egyenlege ne pozitív lett volna a tavalyi év januárja és decembere közötti időszakban.
A leggyorsabban a gödöllői (1,41 százalék, +2.208 ember) és a gárdonyi (1,79 százalék, +661 ember) járások népessége emelkedett, míg legkevésbé a már említett dunakeszi járásé (-0,3 százalék, -259 ember).

A gödöllői járás előkelő helye egy szempontból vizsgálva feltétlenül érdekes. A dbhir.com adatai alapján Gödöllő lakossága 2017 óra folyamatos csökkenést mutat. Ha összevetjük az elmúlt évet övező 2021-es és 2023-as adatokat, azt játjuk, hogy 300 fővel zsugorodott településünk lakosságszáma. (31.813-31.513), ami megközelítőleg 1 százalékos (95 ezrelék) csökkenést jelent.
Vagyis: a statisztikai adatok azt mutatják, hogy Gödöllő nem járult hozzá a gödöllői járás vonzerejét is tükröző mutató javításához. Sőt…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online