Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egészségügyi végzettséggel rendelkezők jelentkezését várják Miskolcon

2023-07-19 10:33:30

Legyen szó akár középfokú végzettségről vagy orvosi diplomáról, a jó szakemberek mindenhol kelendőek. Miskolcon is többféle változatos lehetőség van, legyen szó akár asszisztensi vagy éppen orvosi munkáról.

Egészségügyi asszisztens
Az asszisztensek az orvos munkáját segítik, általában a betegek fogadása és a beteg adminisztrálása a fő feladatuk. Ettől eltérő, speciális feladatokkal is találkozhatunk ebben a kategóriában, ilyen például a vérvételi munkatárs vagy a gyógyszertári szakasszisztens. Ha Miskolcon keresünk új munkát az egészségügyben, érdemes ellátogatni a Miskolcállás portálra, ahol összegyűjtve láthatjuk a kapcsolódó hirdetéseket: https://miskolcallas.hu/allasok/egeszsegugy-gyogyszeripar.

Ha egy egészségügyi asszisztens például családorvosi praxisban helyezkedik el, akkor az új beteg rögzítése, az előzmények és a panaszok leírása lesz a feladata, valamint az orvos utasításainak megfelelően a beteg státuszának dokumentálása. Emellett pedig az elektronikus rendszerbe való dokumentumfeltöltés is, amely azért nagyon fontos feladat, mert a gyógyszerek kiváltásához a receptek is itt jelennek meg.

A jelentkezés elbírálásakor előnyt élvez az, akinek van egészségügyi végzettsége és a területen szerzett tapasztalata.

Ápoló
Az ápoló munkaköre változik aszerint, hogy kisebb rendelőben vagy kórházakban, esetleg szociális intézményekben helyezkedik el. Kisebb rendelő esetében gyakori, hogy egyszerre látja el az ápolói feladatokat és a betegek irányítását, adminisztrálását. Ha szociális intézményben folytatja pályafutását, az idős, sok esetben ágyhoz kötött betegek ápolása lesz a fő feladata, amelybe beletartozik a mindennapi higiéné biztosítása, a lakókörnyezet rendbetétele, a betegekkel kapcsolatos ápolási teendők ellátása és a gyógyszerelés.

A szakirányú végzettség középiskolai vagy főiskolai szinten elvárás, hiszen csak megfelelő szaktudás birtokában lehet biztosítani az idős, rászoruló betegek ellátását.


Orvos
Orvosok jelentkezése egy új állásra, főleg, ha állami intézményről van szó, többfordulós és számos adminisztratív teendővel jár. A magánpraxisba való jelentkezés ennél jóval egyszerűbb, de az orvosi végzettséget igazoló dokumentumokat itt is be kell mutatni.

Kereshetnek részmunkaidős és főállású fogorvosokat, akik jártasak a konzerváló fogászatban, fogpótlásban és implantátumok behelyezésében.

Az egészségügyi munkákkal kapcsolatban sokszor elhangzik, hogy nem foglalkoztatják a szakembereket megfelelő bérezéssel, amely részben igaz is, de nem szabad elmenni amellett a tény mellett, hogy sok intézmény különféle pótlékokkal emeli a havi juttatásokat, amely így akár versenyképesnek is mondható, ezért érdemes ezen a területen elhelyezkedni. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online