Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Napelemparkot telepítettek a gödöllői szennyvíztelep területére

2023-07-17 17:53:28

Július 12-én lezárult a „Regionális Vízművek napenergia hasznosítását célzó projekt megvalósítása” elnevezésű projekt, aminek keretében az öt, többségében állami tulajdonú víziközmű-szolgáltató az ország 13 pontján telepített napelemparkot a telephelyein, mindent egybevetve kevéssel több mint 2,2 millárd forint felhasználásával, ezen belül 922,4 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projekt elsődleges célja a közszolgáltatást végző víziközmű-társaságok energiára fordított költségének csökkentése, ezzel pedig indirekt módon a lakosság anyagi terheinek mérséklése. Másodlagos célként a lehető legkisebb környezeti terheléssel járó, megújulóenergia-alapú energiatermelés elterjesztése, az ezen alapuló villamos energia szerepének növelése említhető.

A fejlesztés sikeres kivitelezése érdekében létrejött a „Regionális vízművek a napenergia hasznosítás megvalósításáért” konzorcium, amelyben – a konzorciumvezető Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) mellett – a Gödöllőn is szolgáltató Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV Zrt.) konzorciumi tagként szerepelt.

A naperőművek kialakítása, illetve telepítése 13 helyszínen zajlott le, a projekt tervezett fizikai befejezése augusztus 30-a. A napelemparkokat a vízmű- és szennyvíztelepek üzemeltetés során használaton kívül eső részein helyezték el, többek között, a gödöllői szennyvíztelepen. Forrás: Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. sajtóközleménye


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online