Az idei volt a 25. alkalom, hogy megválasztották hazánkban az Év fagylaltját. A Magyar Cukrász Ipartestület által szervezett gasztronómiai versengésre ebben az esztendőben 81 fagylalttal neveztek a cukrászatok. A Csokoládé Világnapja alkalmából – a hagyományos és „mentes” versenykategóriák mellett – idén külön „csokoládé” kategóriában is rivalizálást hirdetett az ipartestület.
A verseny célja ezúttal is a hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése volt, annak érdekében, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.
A július 7-én kihirdetett díjazottak táborában a gödöllői Sissi Kézműves Fagylaltozó is fellelhető. A főtéri fagyizó Rákóczi túrós rozmaringos sült barackkal elnevezésű terméke a szakmai szervezetek különdíját érdemelte ki.