A gödöllői városvezetés tagjai november 20-i ülésükön felülvizsgálták és módosították a helyiadókról szóló önkormányzati rendeletet, ami 2026. január 1-jén lép hatályba. Az adónemek összegének emelését az önkormányzat gazdasági mozgásterének szűkülése, nevezetesen: a jórészt stagnáló bevételek és a növekvő kiadások közötti, főként az inflációnak köszönhető „rés” tágulása teszi indokolttá, valamint az, hogy van olyan adónem, aminek mértékéhez az elmúlt 5 (építményadó, telekadó, idegenforgalmi adó), illetve 10 évben (kommunális adó) nem nyúlt hozzá a képviselőtestület.
A Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó OPUS ENERGETIKA Csoport gödöllői központi gázhálózati elosztóraktárának átadásával új időszámítás kezdődött a kelet-magyarországi régió energiaellátásának logisztikai támogatásában. A 2.700 négyzetméteren, több mint 1,1 milliárd forintból megvalósult beruházás stratégiai jelentőségű mérföldkő a térség energetikai biztonságának fejlődésében. A november 20-án lezajlott átadón dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium minisztere, valamint Konczné Kondás Tünde, az OPTESZ OPUS Zrt. vezérigazgatója is hangsúlyozta: az új fejlesztés hozzájárul az ország gazdasági erejének, emellett a térségi közösségek megtartó erejének növeléséhez is.
Az idei volt a 25. alkalom, hogy megválasztották hazánkban az Év fagylaltját. A Magyar Cukrász Ipartestület által szervezett gasztronómiai versengésre ebben az esztendőben 81 fagylalttal neveztek a cukrászatok. A Csokoládé Világnapja alkalmából – a hagyományos és „mentes” versenykategóriák mellett – idén külön „csokoládé” kategóriában is rivalizálást hirdetett az ipartestület.
A verseny célja ezúttal is a hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése volt, annak érdekében, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.
A július 7-én kihirdetett díjazottak táborában a gödöllői Sissi Kézműves Fagylaltozó is fellelhető. A főtéri fagyizó Rákóczi túrós rozmaringos sült barackkal elnevezésű terméke a szakmai szervezetek különdíját érdemelte ki.