Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Égi billentyűkön muzsikál tovább a gödöllői zenészlegenda, Neumann Nándor

2023-07-08 09:51:33

Nándi bátyám! Töredelmesen bevallom, ezen a szombaton nem erre készültem. Ébredéskor lesújtó hírt láttam fiad, Balázs közösségi oldalán. Megdöbbentem…
Kortyolgattam a kávémat, és közben arra gondoltam, úgy ismertelek, mint aki a legrosszabb történésekben is képes a jót, a derűt meglátni. Ez a felismerés bátorságot adott.

Bátorságot ahhoz, hogy most, amikor sajnos búcsúzni kell, olyan sztorik jussnak az eszembe, amikből kiviláglik, milyen derűlátó életfelfogásod volt. Mosoly ült ki az arcodra, ha családi, közösségi rendezvényeken léptél fel, cinkos kacsintással játszottál, amikor láttad, hogy „csajozunk” – például – a 8-as előadóban, és töltekezni lehetett azokból a beszélgetésekből is, amit a Táncsics Mihály úti óvodánál folytattunk, mert Te a lányodat én meg az unokámat vittem haza.

Több mint fél évszázadot zenéltél. Mit zenéltél, muzsikáltál. Függetlenül a korosztályoktól, sokak nagy örömére. Fel-felhoztad időnként, hogy nem való kedvedre a „szakma” hígulása. Emlékeztettél, hogy a „Te idődben” az ORI-vizsga a minőséget jelentette, amihez zenei karriered folyamán mindig ragaszkodtál.

Legkedvesebb dalaidból tavaly decemberben profi zenésztársak közreműködésével lemezt készítettél. Ma már tudjuk, hogy az utolsót.
A megjelenés előtt küldtél át néhány hanganyagot, amire úgy reagáltam: Még mindig jó vagy, Nándi bátyám! Megköszönted, és azt írtad:
- Te is. Figyelemmel kísérem a munkádat és a remek kérdéseket, amiket újságíró módon felteszel. Gratulálok. Ölellek.

Megtisztelő, hogy ismerhettelek. Nyugodj békében és közben játssz az égi billentyűkön, Nándi bátyám! Fedor Gábor


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online