Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői nevelésű játékos a junior világbajnoki ezüstérmes férfi kézilabda-válogatottban

2023-07-02 19:30:41

A házigazda Németország elleni, 30-23 arányú vereséget követően ezüstérmet nyert a magyar férfiválogatott a német-görög közös rendezésű junior (U21) világbajnokságon. A július 2-i, berlini döntőben kapusként jutott szóhoz a nemzeti együttes csapatkapitánya, Palasics Kristóf, aki annak idején a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola tanulójaként sajátította el a sportág fortélyait.

Az alapfokú tanodában Ács Tibor testnevelővel 2016-ban ezüstrémet nyertek a srácok az országos diákolimpia IV. korcsoportos mezőnyében. Kristófot tíz évvel ezelőtt igazolta le a Gödöllői Főnix ISE, ahol az egykoron az élvonalban is remeklő kapus, Zsembery Tamás szakmai irányításával fejlesztette tudását. A tehetséges hálóőr négy év elteltével a fővárosi PLER kötelékébe került, majd 2018 augusztusában a nemzetközi szinten is remeklő, sokszoros magyar bajnok és kupagyőztes Telekom Veszprémet működtető Veszprémi Handball Zrt. illetékeseivel kötött szerződést.

Az első bajnoki idényeket – leszámítva néhány NB I-es „beugrást” – a veszprémiek utánpótlás-csapatában töltötte a kapustehetség. A 2020/2021-es szezontól kettős játékengedéllyel az NB I/B-s Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia U22-es formációjának tagjaként, majd az utóbbi két évadban kölcsönjátékosként a HSA-NEKA Balatonboglár NB I-es – legutóbb 8. helyen végzett – együttesében pallérozódott.

A Veszprémi Vetési Albert Gimnázium biológia-szakos tanulójaként három évvel ezelőtt sikeres érettségi vizsgát tett kapus az április végi, grúzok elleni Európa-bajnoki selejtezőn debütált a felnőtt válogatottban. Kristóf a következő bajnoki idényben idegenlégiós lesz, mivel a junior vb előtt nem sokkal kiderült, hogy a magyar bajnok Veszprémtől egy plusz egy évig kölcsönbe kerül a spanyol bajnokság ötödik helyezettje, a La Rioja csapatához.


A magyar juniorválogatott utoljára 1977-ben szerepelt U21-es világbajnoki döntőben. Akkor a Szovjetunió csapata ellen vérzett el a fináléban (24-10), és lett ezüstérmes. Junior világbajnoki érmet 2008-ban nyert legutóbb a magyar nemzeti együttes, miután hazai környezetben 28-27 arányban felülmúlta Németországot a bronzmeccsen.

Kapcsolódó cikk:
Gödöllői kézilabdázó lány világraszóló sikere


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online