Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Dupla öröm érte a Gödöllői Királyi Kastélyt

2023-06-28 12:42:39

Újabb két magyar történeti kerttel gyarapodott az Európai Történeti Kertek útvonala, miután az Európa Tanács alá tartozó European Route of Historic Gardens (ERHG) Firenzében tartott éves fórumán a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély és a Gödöllői Királyi Kastély angolkertje is felvételt nyert a látványos természeti kincsek sorába.  Mindez azt is jelenti, hogy a fertődi Esterházy-kastéllyal együtt immár három történeti kert vált szerves részévé a szervezetnek hazánkból.
A településünk ékességének kertjét érintő tanúsítvány-átadó ceremóniát június 27-én, a délutáni órákban rendezték meg a kastélyparkban. Az eseményen dr. Ujváry Tamás ügyvezető igazgató a Magyar Kertörökség Alapítvány képviseletében megjelent dr. Herczeg Ágnes kuratóriumi elnöktől vette át ERHG-tagságáról szóló plakettet (jobbra).


Egy nappal korábban egy másik, rangos elismerésben is részesült városunk műemlék-együttese. A szálláshelyek és a szabadvízi strandok országszerte zajló minősítése mellett a Kastély-védjegy odaítéléséről is döntöttek az illetékesek. Hazánkban elsőként a Gödöllői Királyi Kastély érdemelte ki a Kastély védjegyet. Az ezt igazoló, 2026-ig érvényes táblát (balra) Könnyid László, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft. ügyvezető igazgatója adta át dr. Ujváry Tamásnak, a gödöllői kastélyt működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatójának.
A Magyarország Kincsei (Best of Hungary) ernyővédjegy elemeként életre hívott Kastély védjegy célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az épített magyar kulturális örökségre, valamint garanciát biztosítson a látogató számára a minőségi vendégélményre, a megérkezés előtti tájékozódástól, a teljes látogatói útvonalon át, egészen a távozásig.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online