Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elhunyt dr. Nánási Éva, Gödöllő korábbi címzetes főjegyzője

2023-06-26 10:30:46

A város közösségi oldalán napvilágot látott hír szerint elhunyt dr. Nánási Éva (1954-2023), Gödöllő nyugalmazott címzetes főjegyzője. Az Alföldi születésű szakember a Szegedi Tudományegyetemen szerzett állam- és jogtudományi diplomát. Pályakezdőként a Szolnok városi Tanácshoz került, a Szervezési és Jogi Osztályra. Azután a Szolnok megyei Tanácsnál dolgozott, a titkárságon. Később jogi szakvizsgát tett, 1989-ben pályázattal került Gödöllőre. A megalakuló politikai pártok felkérték, vezesse a helyi „kerekasztal” tárgyalásaikat. A városi önkormányzat képviselőtestülete 1990. december 12-én jegyzővé nevezte ki.

Szakmai munkássága elismeréseként 2002-ben kiérdemelte a címzetes főjegyzői titulust. A Jegyzők Országos Szövetségének (JOSZ) 1995-től elnökség tagja volt, majd 2011-2015 között ellátta az elnöki teendőket. A gödöllői képviselőtestület 2018 májusában köszönt el tőle, miután nyugdíjba vonult. Két hónappal ezt megelőzően megkapta a Gödöllő Városért díjat.

- Az én jegyzői munkám településspecifikuma
– nyilatkozta korábban –, hogy Gödöllőn mindig történik valami. Városunk sok szempontból frekventált, tőkevonzó, kedvelt kiránduló hely, iskola- és egyetemi város, megbecsült kulturális értékekkel bír, egyszóval, sok mindenért a világ szeme előtt van. Nyitott város, bel- és külkapcsolatai számosak. Megtapasztaltam, hogy munkám lényege szempontjából nincs kicsi, vagy nagy önkormányzat. Mert ugyan a lépték eltérő lehet, a feladat egy és oszthatatlan. Tenni erőink szerint: ez az én ars poeticám.


Dr. Nánási Évát Gödöllő városa saját halottjának tekinti. Nyugodjék békében!

Július 11-én tartják dr. Nánási Éva emlékező búcsúztatását.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online