Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Európa Játékok: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal nyert aranyérmet!

2023-06-22 16:06:53

Június 21-e és július 2-a között a lengyelországi Krakkó a központi házigazdája a 3. Európa Játékoknak (European Games). A rangos, 48 ország mintegy 7 ezer sportolója részvételével lezajló megmérettetés-sorozat folyamán összesen 29 sportágban rendeznek versenyeket: többek között, sportlövészetben, atlétikában és vívásban is. A MATE-Gödöllői EAC mindhárom sportágban – összesen öt versenyzővel – képviselteti magát a nívós viadalon.

Június 22-én Mészáros Eszter Pekler Zalánnal az oldalán a légpuska 10 méteres vegyes csapatversenyében lépett lőállásba Wroclawban. A selejtező (32 induló páros) során leadott 2x30 lövést követően a magyar kettős 631,6 körig jutott (Eszter 314,2 kör, Zalán 317,4 kör), amivel az 1. helyen végzett. Ez azt jelentette, hogy Eszterék az aranymeccs résztvevői lettek, ahol a spanyol Paula Grande Martines, Jesus Oviedo Berenguer duó volt a rivális.

Szucsák Mátyás tanítványa és a komáromi illetékességű Pekler Zalán a legfényesebb medálért zajló csatában – 1-1-es első sorozat után – 7-1-re elhúzott, később 9-3 arányban is vezetett, majd végül magabiztos, 17-7 arányú diadallal Európa Játékok-győztes lett!
A  siker sporttörténeti tett, hiszen ez volt az első magyar sportlövő aranyérem az Európa Játékokon.

Mészáros Eszter június 23-án, pénteken 13.30 órától a légpuska 10 méteres egyéni számában lesz érdekelt, ahol olimpiai kvóta is szerezhető.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online