Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megbízási szerződés minta: 7 lépéses útmutató a tökéletes megbízási szerződéshez

2023-06-17 10:12:06

Gyakran előfordul, hogy jogi ügyeinket szerződésminták átalakításával és kitöltésével próbáljuk elintézni, mivel így rengeteg időt és ezáltal pénzt is megspórolhatunk. Az interneten talált megbízási szerződés sablonok átszerkesztése azonban számos buktatót rejt magában, ezért elkészítettünk egy 7 lépésből álló útmutatót, amely segítségével számos kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat.

1. Legyünk pontosan tisztában a megbízási szerződés jelentőségével!
Ahhoz, hogy biztonságos és jól használható megbízási szerződést készítsünk, elengedhetetlen, hogy pontosan értsük a jelentőségét és tartalmát.

A megbízási szerződés egy megállapodás, amely két fél között jön létre azért, hogy a megbízó megbízzon egy másik felet (vagyis a megbízottat) egy adott feladat vagy szolgáltatás teljesítésével. A megbízási szerződés tartalmazza a felek jogait és kötelezettségeit, a megbízási díj fizetésének és a feladat ellátásának feltételeit.

2. Határozzuk meg a megbízási szerződés tartalmát!
Mielőtt hozzákezdenénk a szerződés megszerkesztéséhez, gondoljuk át alaposan, hogy pontosan milyen tartalommal szeretnénk megkötni a szerződést. A következő szempontokat érdemes mérlegelnünk:
• Mi az a cél, amit a megbízási szerződéssel el szeretnénk érni?
• Mi az a határidő, amiben szeretnénk, hogy a célunk megvalósuljon?
• Milyen egyedi körülmények állnak fent, amelyek befolyásolják a megbízás sikerességét?
• Térképezzük fel az esetleges hibalehetőségeket is! Gondoljuk át, hogy milyen rendelkezésekkel tudnánk kivédeni a bekövetkezésüket.

3. Használjunk szerződés generátort!
Az internetről letöltött sablonok átszerkesztése nemcsak elavult módszer, hanem sok szempontból káros is lehet. Helyette érdemes a Szerzi oldalán elérhető szerződés generátort alkalmaznunk, amely rendkívül egyszerű, gyors és kényelmes megoldás. A megbízási szerződés okosdokumentum választása azért igazán jó döntés, mert teljesen átellenőrzi a generált szerződést, személyre szabható és minden esetben a hatályos jogszabályoknak megfelelően készíti el a megállapodást.

4. Töltsük ki az okosdokumentumot!
A Szerzi platformon a megbízási szerződés okosdokumentum kitöltése rendkívül egyszerű és átlátható: 7 fő témakör alapján alakíthatjuk ki a szerződésünk tartalmát, így teljesen személyre szabott végeredményt kaphatunk.

Megbízási szerződés esetén
• a megbízó adatait,
• a megbízott adatait,
• a megbízás tárgyát,
• a megbízás időtartamát,
• a megbízási díjat,
• az egyéb rendelkezéseket,
• és a keltezést
érintő kérdéseket tudjuk megválaszolni a dokumentum szerkesztése során.

5. Konzultáljunk jogi szakértővel
Bár a Szerzi oldalán elérhető megbízási szerződés okosdokumentum elkészítése rendkívül egyszerű és gyors folyamat, előfordulhat, hogy kérdéseink merülnek fel a jogi ügylettel kapcsolatban, vagy bizonytalanok vagyunk a döntéseink következményét illetően.

Ebben az esetben érdemes egy jogi szakértő tanácsát kérni, amelyet szintén megtehetünk a Szerzi platform segítségével. Az oldalon regisztrált ügyvédek akár 3 órán belül válaszolnak a megbízási szerződéssel kapcsolatos kérdéseinkre online jogi tanácsadás keretében.


6. Érvényesítés
Amikor elkészült a megbízási szerződés, fontos, hogy mind a megbízó, mind a megbízott lássa el az aláírásával, mivel e nélkül nem lesz érvényes a megállapodás.

7. Tárolás
Talán hangsúlyoznunk sem kell, hogy az elkészült és aláírt megbízási szerződés biztonságos tárolásáról sem szabad elfelejtkeznünk. Célszerű megoldás, ha mind a két fél rendelkezik egy-egy érvényes példánnyal belőle, amelyhez könnyedén hozzá tudnak férni egy esetleges konfliktus esetén.

Reméljük, hogy ez a 7 lépésből álló útmutató hasznos segítséget nyújt a megbízási szerződés elkészítésében, mivel egy ilyen megállapodás elkészítése hatalmas könnyebbséget és nyugalmat jelent a megbízó és a meghatalmazott számára is. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online