Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tájékozódási futás: országos váltóbajnoki címet szerzett a gödöllői U20-as női staféta

2023-06-15 18:11:08

Június második hétvégéjén lezajlott az idei év egyik kiemelten fontos versenye tájékozódási futásban. A középtávú országos egyéni és váltóbajnokságról van szó, amit a Vértes-hegységben, Gánt-Kőhányás térségében rendeztek meg. A megmérettetésen a Gödöllői Kirchhofer József SE utánpótlás korú versenyzői – akárcsak korábban többször is – újra szép eredményeket értek el.

A résztvevőknek már a versenyterület megközelítése is kihívást jelentett, a versenyt megelőző hét rendkívül csapadékos időjárásának köszönhetően.
Szombaton az egyéni versenyek két fordulóban zajlottak le. A délelőtti selejtezőből az indulók az elért helyezéseik szerint összeállított csoportokra osztva jutottak tovább a döntőbe. A délutáni döntő futamok végén rajthoz állók számára az óriási zivatar igencsak megnehezítette a pálya teljesítését.

A felhőszakadás, a csúszós terep és a több apró tájékozódási hiba ellenére Kiss Kamilla a női 20-as korcsoport 3. helyén végzett. A szakosztály edzői szintén szép eredményeket értek el: Kármán Katalin (női 60-as kategória) arany-, míg Szecsődi Ákos (férfi 80-as kategória) ezüstérmet nyert korosztályában.

A vasárnapi váltóbajnokságon a Kiss Kamilla, Balázs Eszter, Kiss Boglárka összeállítású (bal oldali képen balról jobbra) gödöllői váltó a női 20-as kategóriában az 1. helyen végzett, amivel kiérdemelte a korcsoport „Magyarország Váltóbajnoka” címet.
Az fiú 18-as korosztályban a gödöllői srácok is remekeltek: végig az élmezőnyben haladva, végül a 2. helyen értek célba, Foris Máté, Sikora Balázs Kristóf, Császár Arzén összeállításban (jobb oldali képen balról jobbra).


További bajnoki pontszerző gödöllői váltók:
4. hely:
Foris Ádám, Vajda Márk, Nagy Norbert (F14 korcsoport)
6. hely: Ivaskó Barnabás, Dobay Benedek, Kiss Ágoston (F16 korcsoport)
6. hely: Leskó Gábor, Szabó Márton, Foris Dávid (F20 korcsoport)
8. hely: Balázs Emese, Szabó Ágota, Vajda Júlia (N16 korcsoport)

Örömteli hír, hogy az idei évben nyújtott remek teljesítményének köszönhetően Kiss Kamilla a válogatott kerettagjaként képviselheti hazánkat a tájfutó junior világbajnokságon, amit július 2-9. között rendeznek meg a romániai Nagybányán és környékén.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online