Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sporttörténeti gödöllői ezüstérem fiú vízilabdában!

2023-05-22 19:09:12

Május 21-én a Gödöllő Városi és Térségi Uszoda adott otthont az Észak-keleti Területi Gyermek II. Vízilabda Bajnokság végjátékának. A tavaly november indult küzdelemsorozatban részt vett a MATE-Gödöllői EAC-MSA (MGM) 2009-es születésű fiúkból álló csapata is.

Vankó Gábor (képen a felső sorban jobbra, fekete felsőben) együttese május harmadik vasárnapján az ezüstérem megszerzéséért ugrott vízbe a II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. korosztályos formációja ellen. A dupla ütközetet egyaránt a gödöllői srácok nyerték: az első meccset 8-7, míg a másodikat 11-6 arányban. A remek hangulatban lezajlott izgalmas párharcok alapján kijelenthető, hogy az MGM sikere a hatalmas szív és az igazi csapatmunka diadala.
Ráadásul, a srácok bevésték nevüket a gödöllői sporttörénetbe, hiszen ők voltak azok, akik elsőként nyertek bajnoki rendszerben lebonyolított vízilabda-versengésben érmet magunak és a városnak.

A bajnokság során szóhoz jutott gödöllői játékosok névsora: Ambrus Ádám, Bajor András, Balogh Csongor, Balogh Soma, Bálint Gergő, Bárczi Csanád, Beke András, Budavári Benedek, Csige Szabolcs, Goda-Béndek Ábel, Komáromi Nándor, Majercsik Márk, Rábel Vince, Rúzs-Molnár Barnabás, Stampf-Fekete Miksa, Szabó Zétény, Szász Vince, Székely-Harsányi Levente, Szilágyi Szabolcs, Sziráki Dávid, Szűcs Bence, Várkonyi Nimród, Veress Lőrincz,  Zsombrák Zsombor.


Kiss Gergely, a MATE-GEAC-MSA szakosztályvezetője érdeklődésünkre a következőket mondta:
- A 2021 októberben, az új uszodánkban megkezdett munka a MATE-GEAC-MSA fiú vízilabda szakosztályban a 2009-es csapatunk Észak-keleti regionális bajnokságban való elindulásával kezdődött. Az első szezon középmezőnyben elfoglalt pozíciója után történetünk második bajnoki évében a második helyre lépett előre az MGM korosztályos csapata, mivel a rájátszásban – a már bajnok Miskolc mögött – lejátszott visszavágós párharcban kettős győzelemmel múltuk felül a II. Kerületi Sport Kft. csapatát. Azt az együttest, ahol a szakmai munkát a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund vezeti.
A kettős fronton bizonyító fiúkat a Budapest bajnokság Alsóházában Petlyánszki Péter vezette, az észak-keleti versengésben elért sikeres szereplés pedig Vankó Gábor edző érdeme. Ezzel az örömteli eredménnyel búcsuzunk Vankó Gábortól, aki fájó szívvel, de elköszön az MGM-től, a fővárosban folytatja nyártól edzői munkásságát. Gratulálunk a fiúknak, köszönjük Gábor bácsinak! Hajrá MGM! – zárta gondolatait a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online