Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ne hajtsd túl magad!

2023-05-16 10:16:57

Könnyű ezt mondani, igaz? De diákként, ráadásul, adott esetben utolsóéves egyetemistaként ezt nem is olyan egyszerű megfogadni. Hiszen ott vannak az utolsó tanegységek, a beadandók, közeleg a szakdolgozat témaválasztása, a konzulens keresése, közben futsz egyik diákmunkából a másikba, gyakornoki programot keresel, és mellette még azért élni is szeretnél.

Ki ne szeretné kiélvezni az utolsó felhőtlenül gondtalan egyetemi évet, amit akár kollégiumban, akár albérletben élve mindenki igyekszik emlékezetessé varázsolni? Nem csoda hát, ha a fiatalok két végén égetik a gyertyát, sőt ha lenne négy vége, nálunk mind a négy hatalmas lánggal lobogna. Persze, ez valahol így is van rendjén, de azért nem árt odafigyelni magadra ezekkel a fiatalos hévvel teli években, hónapokban sem!

Töltődj fel!
Szerencsére, ma már nem trendi workaholicnak lenni, hiszen egyre több munkáltató tudja, hogy egy kiszipolyozott munkavállaló senkinek sem jó! Éppen ezért a Zyntern.com a pályakezdők esetében is igyekszik meghonosítani ezt a szemléletet.

Éppen ezért bátorítják arra a náluk dolgozó diákmunkásokat és gyakornokokat, hogy időnként dobjanak el mindent, és töltekezzenek. Csináljanak olyan dolgokat, amitől jól érzik magukat, amik energiát adnak, és a munkakedvükre is kedvező hatást gyakorolnak. Az, hogy valaki nem dolgozik napi 12 órát nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem dolgozik.

Szerezz új élményeket!
Nem árt néha feltenni magadnak az elhíresült kérdést: mikor volt utoljára az, hogy valamit először csináltál? Ha a kérdésre alig-alig tudsz csak megfelelni, akkor az nem túl jó!

Fontos ugyanis, hogy agyadat új ingerekkel stimuláld, hiszen ezek lesznek azok az impulzusok, ami által fejlődni, növekedni tudsz, és ezt a fejlődést nyilvánvalóan a munkádba és a tanulmányaidba is vissza fogod tudni forgatni.

Az, hogy téged mi szórakoztat, mi tölt fel, csak te tudhatod, szerencsére a fent említett, utolsóéveseknek és frissdiplomásoknak szóló tematikus oldal megannyi ötletet ad ahhoz, hogy mit próbálj ki feltétlenül!


Csinálj mindig valami újat!
A legtöbb ember ott rontja el, hogy csak a napi rutinokból áll az élete, és minden egyes nap ugyanazokat köröket futja le (sokszor szó szerint is), minden nap ugyanazokat a teendőket látja el, ugyanazokat a tevékenységeket folytatja. Ugye nem nehéz kitalálni, hogy ez a fásultság és az életuntság melegágya lesz?

Éppen ezért érdemes megfogadni a mentális egészséggel foglalkozó szakemberek tanácsát, és rendszeresen szánni időt arra, hogy egy kicsit megállj, lelassulj, hogy rendszeres időközönként úgy határozz, hogy most valami újat próbálsz ki!

Lehet az egy új étterem, egy új kávézó, egy olyan banda koncertje, akiket még sosem hallottál élőben, de kereshetsz olyan új élményeket is, mint egy-egy sporttevékenység kipróbálása, esetleg élményfőzés vagy akár egy macaronkészítő tanfolyam.

A lényeg, hogy feltöltsön, erőt adjon, hogy amikor visszatérsz a Zyntern.com keretén belül végzett gyakornoki munkádhoz, akkor azt energiától telve, életerőtől duzzadva tedd! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online