Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mit kell tudni az egy nap alatt igényelhető visszlízingről?

2023-04-25 08:36:38

Manapság már többféleképpen lehet új vagy használt autót vásárolni. A legismertebb módja a 100%-ban saját pénzből történő beszerzés, de ma már olyan konstrukciók is elérhetők, mint a lízing, amelyek megkönnyítik az autóvásárlást, De, mi lenne, ha „megfordíthatnánk” a folyamatot, és visszalízingelhetnénk a jelenlegi járművet?

Mit jelent egyáltalán a visszlízing?
Biztosan hallott már mindenki az autólízingről, de arról már kevesebben, hogy léteznek zárt és nyíltvégű lízng konstrukciók is. De mi van akkor, ha már van autónk, de pénzre van szükségünk? Nos, itt jön a képbe a visszlízing, amit a Lizingo.hu oldalon keresztül akár egy nap alatt elintézhetünk.

A visszlízing lényege, hogy az autót piaci áron adjuk el a banknak. A bank pedig ezzel egy időben egy lízing szerződés keretein belül visszaadja nekünk azt, így továbbra is ugyanúgy használhatjuk, mint korábban, azonban az autó értékének akár 80%-át is elkölthetjük anélkül, hogy meg kellene válnunk tőle. Amikor eladjuk a banknak, csak az autó tulajdonosa változik.

Ez azt jelenti, hogy már nem tulajdonosként, hanem lízingbevevőként, mint üzembentartó leszünk bejegyezve a forgalmiba. Fontos megjegyezni, hogy a lízinghez önerőre is szükség van, ami legalább 20%, de a 30% az elterjedtebb. Az autó értékét azonban a bank 100%-ban kifizeti nekünk. A kettő eredője lesz az a hitelösszeg (a vételár nagyjából 70-80%-a), amit bármire szabadon felhasználhatunk. Ezt az összeget és a kamatokat havi egyenlő részletekben kell visszafizetni a banknak.

A kölcsönösszeg teljes visszafizetésekor mi ismét az autó tulajdonosává válunk, vagyis a kölcsönfelvevő a visszafizetéskor automatikusan a tulajdonosává válik. Mi választhatunk, hogy a futamidő végéig csak a havi törlesztőrészleteket fizetjük, vagy bármikor egy összegben kifizetjük a fennálló tőketartozást.

Konkrétan tehát a teljes összeg visszafizethető a lízing kezdete után akár néhány nappal is, de a szerződés akár egy vagy két év után is ugyanúgy lezárható.

Amíg a hitel tart, csak addig kell kamatot fizetni
Ha úgy döntünk, hogy mondjuk hat hónap után teljes egészében visszafizetjük a kölcsönt, akkor nem kell kamatot fizetni a teljes futamidőre, csupán erre a hat hónapra, függetlenül attól, hogy az eredeti futamidő akár 84 hónap is lehetett. Mi csak arra a hat hónapra fizetünk kamatot, amelyre a bank a kölcsönt nyújtotta nekünk. A hitel lezárásakor csak a fennálló tőketartozást, az aktuális törthavi kamatot és a zárlati díjat kell megtéríteni, A lezáras díja magánszemélyek esetében általában 10.000 forint.

Ha a bank jóváhagyja a hitelkérelmet, akkor meg kell említeni az átírási költségeket, hiszen az autót át kell íratni. Ez ugyanolyan költség, mintha most vásárolnánk meg az autót. A futamidő végén nincs átírási díj, csak a törzskönyvet és a forgalmit kell lecserélni, ami jelenleg pár ezer forintba kerül.


Biztosításra is szükség lesz
Az új tulajdonosnak nem kell új KGFB biztosítást kötnie, mivel az üzembentartó ugyanaz lesz, mint az előző tulajdonos. Arra viszont oda kell figyelni, hogy 5 millió forintos hitelösszeg felett már CASCO biztosítás is szükséges.

A visszlízing konkrétan már bárki számára elérhető, cégek és magánszemélyek is igényelhetik. Egy nagyon jó eszköz arra, ha pár nap alatt szeretnénk hozzájutni milliós összeghez, amit aztán szabadon használhatunk fel. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online