Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mezeifutó diákolimpia: TIG-csapatbronz a gödöllői repülőtéren

2023-04-19 18:09:27

Április 19-én zajlott le a Mezeifutó-bajnokság Diákolimpia® Országos Döntője, a korábbi években kialakított hagyománynak megfelelően, a gödöllői (perőci) repülőtéren. Az eseményen öt korosztály (II-VI. korcsoport) versenyzői álltak rajthoz, mintegy 2.300-an. A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Pest Megyei Diáksport Szövetség szervezte. A rendezvény lebonyolításában oroszlánrészt vállalt a Gödöllői Török Ignác Gimnázium, amelynek 60 tanulója segédkezett a helyszínen.

A gödöllői tanodák képviseletében indulók közül érmes helyezés senkinek nem jutott. A legjobban a VI. korcsoportos fiúk mezőnyében (130 célba ért induló) a Budapest X. kerület, Bornemisza Péter Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda diákja, Lesták Ármin szerepelt: a MATE-Gödöllői EAC versenyzője, Gadanecz György tanítványa 14:56,66 perces időeredménnyel országos diákolimpiai bajnoki címet szerzett!

A gödöllői indulók közül csapatban a Török Ignác Gimnázium képen látható V. korcsoportos – Regenye Júlia, Zsemle Hanna, Vancsó Noémi, Jávor Janka összetételű – leány együttese (testnevelő: Tokai Norbert) érte el a legjobb helyezést: 172 helyezési ponttal bronzérmes lett.


Az eseményen dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára és Németh Balázs, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója bejelentették a 2023-as Budapesti Atlétikai Világbajnokság és a Magyar Diáksport Szövetség együttműködését is. Ennek köszönhetően az Atlétika Diákolimpia® résztvevői és felkészítő pedagógusaik jelentős, 50 százalékos kedvezménnyel juthatnak 4 darab jegyhez vagy bérlethez az augusztus 18-27. között esedékes világesemény esti programjaira, a délelőtti számokat pedig mindössze 2023 forintért nézhetik meg a lelátókról.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online